SVJETSKA MODA

Francuska zabranila rad premršavim modelima!

Model Health Law konačno usvojen

 
Nakon što se o ovom prijedlogu žustro raspravljalo posljednjih godinu dana, Francuska je konačno izglasala zakon kojem je u cilju očuvati zdravlje djevojaka koje rade kao modeli u modnoj industriji!
 
Naime, nakon izglasavanja Model Health Law-a zakonitim, svi modeli koji rade u Francuskoj moraju sa sobom imati i medicinsku potvrdu kako je njihovo fizičko zdravlje zadovoljavajuće za posao kojim se žele baviti. Spomenuti je zakon proguran, nakon mnogo rasprave, kako bi se mlade djevojke zaštitile od toga da budu nezdravo mršave što se često od njih zahtijevalo. Zakon također zahtjeva da u portfoliju modela fotografije koje su obrađene (tj. gdje je silueta modela stanjena) - isto bude označeno. 
 
Osim indeksa tjelesne mase, u procjenu će se uzimati i građa osobe, tjelesna težina i godine kako bi se procijenilo što je najzdravije za pojedinu osobu. Svim djelatnicima u raznim granama modne industrije zabranjeno je zaposliti modela kojem tjelesna masa nije procijenjena kao zadovoljavajuća tijekom medicinske kontrole. Tko se ogluši na spomenutu zabranu riskira kaznu koja iznosi do £50,000 te kaznu zatvora od 6 mjeseci!
 
 
T.L.
Foto: Saint Laurent
Objavljeno: 22.12.2015. u 10:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p