SVJETSKA MODA

Francuski Elle na naslovnicu stavio plus-size modela

Časopis dao veliki plus oblinama
Francuski Elle naglo je promijenio ploču i nakon što je neki dan izazvao rasistički sandal, objavivši kako je obitelj Obama napokon usvojila "bijelačku modu", na naslovnicu svog izdanja za veljaču stavio je plus-size modela Taru Lynn. Osim što na naslovnici pozira u donjem rublju i mornarsko plavom čipkastom topu, Tari je posvećen i unutarnji editorijal naziva "The Body", koji bi po procjenama nekih trebao implicirati kako je njeno tijelo mnogo poželjnije od figure tanašne Elle MacPherson.


Ne znamo hoće li ovim potezom oštre kritike na račun Obama tako brzo pasti u zaborav, no činjenica je da je Tara Lynn postala glavno lice plus-size modelinga, otkako je Crystal Renn drastično smanjila svoje obline. Otada se nova plus-size nada pojavila u editorijalu V Magazina, krasila je naslovnicu Vogue Italia i bila je glavno lice H&M-ove kampanje.

Možda ovi angažmani brojčano i nisu nešto, no u modnom svijetu koji je sve donedavno ignorirao žene koje nisu ni približno nametnutom standardu, ovo je za Taru prilično velika odskočna daska.


H.B.
Source: DailyMail
Photo: Elle

Objavljeno: 14.02.2012. u 18:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p