SVJETSKA MODA

“Galliano je strastven, energičan i nevjerojatno inspirativan...”

Intervju: Hermione de Paula
-->

Hermione de Paula nije nepoznanica modnim insajderima - njene kreacije već par godina oduševljavaju ljude diljem svijeta. Radilo se o suradnji s ASOS-om ili printevima za luksuzno dizajnersko ime Nicholas Kirkwood, Hermione je britanska dizajnerica koja magično barata materijalima koji u njenoj izvedbi osvajaju na prvi pogled. Popričali smo s njome uoči nastupa na Fashion Week-u Zagreb...

 

Jednom sam pročitao sljedeće riječi koje objašnjavaju vaš dizajn: "Ona ima sklonost prema čudnovatom dizajnu koji komunicira sa ženstvenošću, ali pritom zadržava koketan humor. Njezin stil uključuje elemente fantazije koja je u sebi ženstvena te seksualno nabijena, premda djeluje ležerno." Kako biste vi opisali svoj stil, dizajn i, općenito, rad?

To je ženski potpis bez previše ženskastih momenata - uvijek imam određeni "edge" kojeg preferiram u odjeći. Volim ideju engleske baštine i tehnologije, sve od početaka života dizajnerskog komada kao ilustracije i ručnog oslikavanja te kolažiranja koje se događa prije samog digitalnog tiskanja. Postoji određena mekoća u radu koja je u kombinaciji sa živošću digitalnog tiska.

 

Asos je vrlo popularan u Hrvatskoj - mladi i urbani dio stanovništva uživa u kupnji na toj web-adresi. Vidjeli smo i vašu ponudu u sklopu tog online shop-a. Je li vaša budućnost možda u pristupačnoj odjeći?

Dizajn koji sam prodavala putem ASOS-a odražava neke od mojih mladenačkih ideja, kao što su topovi i kratke hlačice. Volim raditi s njima i stvarati nešto drugačiju liniju, koja još uvijek ima vrijednosti moje osnovne linije. Moj brend ostaje u luksuznoj domeni i tako ću ga razvijati u budućnosti.

 

Kako je bilo raditi u ateljeu kuće Christian Dior? Je li to stresan posao kao što pričaju? Zanimljiv? Što pamtite?

To je dragocjeno iskustvo. Radila sam uz Elisu Palomino koja mi je bila mentorica i velika potpora za shvaćanje printa kao takvog. John je, naravno, divna inspiracija, energičan, pun strasti i pokazivao je veliki interes za različite kulture i povijesna razdoblja. Njegovo istraživanje same kolekcije i produkcija čitave priče je nešto toliko nevjerojatno. Upravo je to ono nešto što želim zadržati i za svoj brend i što mi je dalo dodatnu energiju za rad u ovoj industriji.

Radili ste i kolekciju cipela u sklopu brenda Nicholas Kirkwood. Kako je došlo do te suradnje?

Nicholas je stari prijatelj, a kada je odlučio uvesti printeve u liniju pozvao me na stvaranje istih. Zabavno je koristiti printeve na različitim proizvodima i moram spomenuti kako iznimno poštujem njegov rad i industriju koju je stvorio. Radio je nevjerojatno teško kako bi razvio svoj brend i ostao je uvijek usmjeren na kvalitetu.Zašto ste se odlučili predstaviti svoj dizajn na Fashion Week-u Zagreb? Je li hrvatsko tržište dobro mjesto za plasiranje vašeg dizajna?

Jako sam uzbuđena zbog susreta s hrvatskim medijima i kupcima, ali želim i predstaviti svoj potpis uz bok nekih od nevjerojatno talentiranih dizajnera koji dolaze sa svih strana svijeta. Hrvatska je novo tržište za mene, tako da sam definitivno želim istražiti što mi se nudi.

S kim biste željeli raditi? Što vas najviše inspirira?

Volim sve vrste umjetnosti - i mislim da možete pronaći inspiraciju na najnevjerojatnijim mjestima. Voljela bih raditi s Annom Della Russo jer obožavam njenu energiju i ljubav prema modnim dodacima.

 

Marko Banjavčić

P: Jelena Balić, asos

Objavljeno: 14.05.2012. u 10:32

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p