SVJETSKA MODA

Glam rock u novoj Saint Laurent kolekciji

Hedi Slimane nastavlja voditi francusku modnu kuću prema vlastitim pravilima
 
Kada bismo dizajnere podijelili po stilovima njihovog rada Hedi Slimane bi bio kategorija za sebe. Iako je mnogima mrzak otkada je došao na mjesto kreativnog direktora i iz naziva svoje nove modne kuće, Yves Saint Laurent, izbacio ime njenog legendarnog osnivača, Slimane se nije dao pokolebati. Iz sezone u sezonu u Parizu prikazuje kolekcije koje ili obožavate ili mrzite, a tako je bilo i sinoć.

Kolekcija se sastojala od 55 kombinacija koje su modeli odvažno nosili ispod svjetlucave metalne konstrukcije izrađene posebnu za ovu prigodu. Dominantna forma bila je mini haljina no vidjeli smo i niz odličnih jakni i kaputa, jednu pelerinu, mini suknje, kratke hlačice, košulje i kožne topove. Osim transparentnih tkanina bilo je i onih punijih pamučnih, baršunastih, pa čak i tvida, zatim mnogo kože, ali i krzna. Slimane je ove sezone odvažniji s printom nego do sada pa smo tako sinoć vidjeli uzorak trešanja, leopard, zatim više vrsta floralnih uzoraka, prugice i zvjezdice.

Različitost u teksturama je postignuta različitim vrstama šljokica i perlica, patchworkom i oštrim zakovicama na glatkoj koži, a bogatim smokey eyesom i raspuštenom kosom stvoren je pravi francuski look kojim bi se ponosila i Brigitte Bardot. Modni su dodaci koji upotpunjavaju Slimaneov glam rock look također vrlo francuski – marame svezane oko vrata, raznovrsni šeširi i tanke zlatne ogrlice s minijaturnim privjescima zvijezda, srca ili riječi 'love'. Slimane nam je vratio i šljokaste platforme nevjerojatno popularne u sedamdesetima pa i nekoliko turbana ukrašenih šljokicama dok je jedan bio izrađen od tanke kože.
 
Kao što je rečeno na početku, Slimane je kategorija za sebe. Dok drugi vječno tragaju za novim, novim krojevima, oblicima, tkaninama, Slimane je prihvatio staro, naizgled uobičajenu i svakodnevnu odjeću, začinio to svojim specifičnim detaljima i suprotstavio se onima koji vječito tragaju za ekstravagancijom. Ne morate nositi predimenzionirani narančasti kaput ni ptice umjesto šešira 'slučajno' šečući pored streetstyle fotografa kako biste bili zapaženi – bitni su stav i osobnost, a to je ono što Saint Laurent djevojke imaju. 
 
 
N.B.
 
photos: Instagram, video: FatalefashionIII
Objavljeno: 30.09.2014. u 17:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p