SVJETSKA MODA

Glamur 80-ih na Cavalli način

Povratak Petera Dundasa na čelo luksuzne modne kuće

Roberto Cavalli 
Pistom milanskog tjedna mode modeli su energično prošetali kolekciju još jednog poznatog talijanskog luksuznog brenda. Jučerašnju reviju modne kuće Roberto Cavalli obilježio je povratak dizajnera Petera Dundasa na kreativno čelo, i to nakon čitavog desetljeća izbivanja.

Dundas je svoju seksipilnu rock estetiku od odlaska iz Cavallija brusio u modnoj kući Pucci, pa su mnogi znalci konstatirali kako je istu provukao kroz filter glamuroznih osamdesetih i prikazao je upravo jučer, 26. rujna, u kolekciji Roberto Cavalli proljeće/ljeto 2016. Na pisti smo tako mogli vidjeti mnogo statement komada koji će zasigurno vrlo brzo okupirati ulice modnih metropola i ormare svjetskih trendseterica.
 
Traper je dobio isprani izgled, haljine inspirirane osamdesetima pojavile su se u pastelnim tonovima ružičaste, plave i boje breskve, a boyfriend kroj se provlačio čitavom kolekcijom, baš kao i metalik detalji i šljokičasti momenti. Prepoznatljivi animalni printevi modne kuće pod kreativnom palicom Petera Dundasa zamijenjeni su motivima životinja koji su krasili mnoge komade – od nakita do uskih hlača visokog struka. Kako su zaključili mnogi, bila je ovo prava posveta Cavallijevim ateljeima, tehničkim mogućnostima, tradicionalnim znanjima, ali i modernom pristupu, a Dundas, čini se, nije razočarao.
 
Roberto Cavalli 
Roberto Cavalli 
Roberto Cavalli 
Roberto Cavalli 
Roberto Cavalli 
Roberto Cavalli Roberto Cavalli 
Roberto Cavalli 
Roberto Cavalli 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 27.09.2015. u 08:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p