SVJETSKA MODA

Glamur, jednostavnost i igra bojama kao još jedna sjajna vizija Tom Forda!

Kolekcija koja je ispunila sva očekivanja!

Jučerašnjom AW/2020 kolekcijom Tom Forda i službeno je započeo njujorški Tjedan mode, a kao kulisa još jedne grandiozne revije poslužio je poznati hollywoodski Milk Studios. Budući da su Fordove revije svojevrstan prestiž i događaj na kojem svako to je netko želi zauzeti svoje mjesto, ne čudi što neka od najvećih imena svjetske pop industrije nisu propustila pružiti svoju podršku.

Tom Ford je dizajner od kojeg očekujemo glamur, raskoš i seksepil, a recentna kolekcija pokazala je sve od navedenog s pokojim izletom u nešto drugačiju viziju. Za početak, statement piece koji je otvorio kolekciju dao je naslutiti kako ćemo moći vidjeti poprilično jednostavne odjevne predmete koje bez problema možemo zamisliti na odvažnoj ženi s istančanim okom za povezivanje glamura i decentne modne note u svakodnevnim kombinacijama, no nedugo zatim Ford je jasno dao do znanja da ne odustaje od prepoznatljive svile, šifona, baršuna, ali i boja. Naoko siva i zagasita kolekcija prožeta je vibrantnim nijansama koje su poslužile kao izvrsna igra kolorita i prijeko potrebna dinamika cijeloj kolekciji. Što se tiče samih krojeva, fluidnost i naglašavanje siluete tijela dovedeno je do razine koja beskompromisno koketira sa savršeno pogođenom niti koja je jedna od glavnih razloga zašto je Fordova estetika, estetika žene koja se ne boji pokazati dominaciju i ne podliježe tek kratkotrajnim trendovskim modnim strujama.

Kao jedan od ključnih komada cijele kolekcije nametnula se je srebrna dugačka toaleta ukrašena mašnama i sjajnim detaljima. Ovo glamurozno izdanje neodoljivo podsjeća na eru Studia 54, Biancu Jagger i nenadmašiv glamur prožet elementima fetišizma i klasike koji je do dana današnjeg ostao ono nešto što ukazuje kako je jednostavnost sjajan poligon za kreiranje bezvremenskih dizajnerskih dostignuća.

Vratimo li se na jučerašnju kolekciju, kao ključ uspjeha može se istaknuti Fordovo neupitno znanje o svojoj publici, ali i onoj koju privlači istupima i odlukama, što modnim, a što društvenim. Također, ubacivanjem i nekoliko muških modela, Ford daje do znanja kako je njegova moda jednaka za svaki spol, odnosno idejno se previše ne razlikuje te i muškarca predstavlja kao figuru spremnu za modnu igru. Za kraj možemo istaknuti da Ford neupitno dobro radi svoj posao te još jednom dokazuje kako zanimljivi elementi koje koristi u radu, poigravanje i manipulacije te osluškivanje publike, baš uvijek iznjedre pozitivan rezultat.


Foto: Getty Images
Objavljeno: 08.02.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p