SVJETSKA MODA

Glenn Martens i Diesel o kakvom smo sanjali: sjajna kolekcija koja brendu vraća staru slavu

Milanski Tjedan mode započeo je odvažnim kolekcijama!

Diesel demokracija: denim, utility, pop i igra, debitira ispred publike od skoro 5,000. Eksperiment za sve, energija je inkluzivna, u 21-om stoljeću Diesel reboot je tek započeo. Ovo je show koji ruši Guinnessov svjetski rekord: u srcu modne piste nalazi se najveća ikad skulptura na napuhavanje. “Želio sam otvoriti Diesel prema javnosti, ljudima koji možda nikad nisu bili na reviji. Zaslužuju spektakl, pa smo srušili rekord u najvećoj skulpturi na napuhavanje. To je ono u što ja vjerujem u modi i stanju uma - svi mogu biti dio Diesela”, izjavio je Glenn Martens, kreativni direktor Diesela.

Traper je grubo izvezen slojem tila koji se zatim trga, dok je potpuno oštećen traper pričvršćen šavovima i prozirnom podstavom. Skenirane slike oštećenog trapera napravljene su za izradu trompe-l’oeil otiska, dok su mnogi komadi u kolekciji obrubljeni sirovim traperom za čistu Diesel energiju. Utility hlače s velikim džepovima su izblijeđene, saten cargo hlače su savršene za budućnost dok mali fluidni top drži široki utility remen. Najlon utility jakne i hlače s pamučno izrezanim slojevima; haljine i hlače izrađene su od slojeva organze koji se zatim izrezuju; dvoslojne majice sa smajlijima urezani su u gornji sloj kako bi se otkrio print ispod.

Cvjetne slip haljine tretirane su kiselinom i obrubljene čipkom, kao i haljine s volanima na vratu i rukama. Pletiva imaju premaz raspucanog izgleda isto kao i metalik pop haljine ili prsluci koji se zakopčavaju s kukom. Plastificiran traper je vodootporan, s naborima koji su namjerno nebojani i kaputima s metalnim printom grada. Kožne jakne imaju sirovo rezane rubove. Diesel Library traper komadi su spojeni i umotani u slojeve grubo rezanog trapera. Ručno izrađeni traper komadi su rezani i tretirani kao da se traper pretvara u krzno; majstorski kaput je izrađen od 15,000 istrošenih i izbrušenih Diesel etiketa.

Ovu sezonu Diesel Eyewear u specijalnoj suradnji s EssilorLuxottica, lansira kolekciju ekskluzivno kroz Dieselove kanale u veljači 2023. Svaki stil ima rubove u boji i metalne završetke sa savršenim D. Jedan limitirani model ekskluzivno je razvijen za Diesel Runway u samo 55 primjerka koji će biti odmah dostupni putem prednarudžbe na diesel.com s isporukom u studenom 2022.

Creative Director: Glenn Martens
Styling: Ursina Gysi
Concept Design: Studio Dennis Vanderbroeck
Hair: Cyndia Harvey
Make-up: Inge Grognard
Beauty partner: Wella
Casting Director: Anita Bitton
Music Director: Senjan Jasnsen
Objavljeno: 22.09.2022. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p