SVJETSKA MODA

Grace Coddington odlazi iz američkog Voguea

Nakon gotovo 30 godina u prestižnom modnom magazinu

 
Nakon što je gotovo 30 godina svojim predanim radom ispisivala stranice modne povijesti, Grace Coddington napušta poziciju kreativne direktorice u američkom izdanju magazina Vogue.
 
Naime, legendarna će stilistica i dalje surađivati s prestižnim modnim magazinom, no prvi će puta nakon gotovo 3 desetljeća moći raditi i na projektima koji nisu vezani za Vogue. Trenutačno nisu u planu zamjene na dosadašnjoj poziciji Grace Coddington jer je i dalje ugovorom obvezana da radi na najmanje 4 editorijala tijekom godine dana, zadržat će svoj dosadašnji ured na Manhattanu kao i asistenta. No, sada će konačno, prvi puta nakon 1988. moći raditi i na drugim projektima kao što je parfem za modnu kuću Comme des Garçons.
 
"Zbilja volim Vogue, otkrili su me s 19 godina kada sam radila kao model," govori 74-godišnja Grace te dodaje kako "ne odlazi u potpunosti iz Voguea budući da joj je otvorio toliko vrata." Također, opovrgava i nagađanja da odlazi u mirovinu. "Ne idem u mirovinu. Ne želim samo sjediti," govori genijalna stilistica čiji je rad uvelike odredio kako estetiku Voguea, pa tako i kretanja u suvremenoj modnoj povijesti.
 
T.L.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 20.01.2016. u 14:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p