SVJETSKA MODA

Grace Coddington prodala memoare za 1,2 milijun dolara

Intimna ispovijest o životu kreativne direktorice Voguea

Iako bismo prije očekivali da će si Anna Wintour priskrbiti memoare o vlastitom životu, urednicu koja sije strah i trepet ipak je pretekla njena dugogodišnja suradnica i kreativna direktorica Voguea, Grace Coddington. Ovu modnu znalku duge, crvene kose mogli biste prepoznati iz filma The September Issue, u kojem se jasno vidjela priroda odnosa nje i Anne, često nabijena brojnim tenzijama i nepopustljivošću s jedne, ali i druge strane.


Grace je prodala svoje memoare izdavačkoj kući Random House za 1,2 milijun dolara, a na njima će također surađivati Vogueov novinar i kolega Michael Roberts. Knjiga bi trebala obuhvatiti dane modelinga 60-ih u Londonu, prometnu nesreću koja je utjecala na njenu karijeru i na kraju odluku da svoje modno putovanje nastavi iza objektiva, počevši od pozicije urednice i stilistice britanskog Voguea, preko angažmana kreativne direktorice Calvina Kleina, do američkog Voguea i pozicije na kojoj je i danas.


Ne sumnjamo da će u knjizi biti govora o specifičnom odnosu nje i Anne Wintour, zbog čega će ovi memoari neminovno u vrlo kratkom roku postati hit.

H.B.

Photo: zimbio

Objavljeno: 28.07.2011. u 11:25

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p