SVJETSKA MODA

Gucci i Bottega Veneta dominirali su posljednjim vikendom milanskog Tjedna mode!

Kolekcije o kojima se ne prestaje pričati!

Iza nas je modni vikend u Milanu koji su obilježile neka od najznačajnijih dizajnerskih imena, ali i kolekcije za koje se tražilo mjesto više. Tako je treći dan Tjedna mode protekao s fokusom na Gucci koji je predstavio kolekciju bez kreativnog dizajnera, dok je u subotu Bottega Veneta apsolutno oduševila kolekcijom o kojoj se zaista ne prestaje pričati!

Gucci

Nakon što je Alessandro Michele odstupio s pozicije kreativnog direktora ove čuvene modne kuće, prije nekoliko tjedana saznali smo tko je njegov nasljednik. Sabato de Sarno svoj će debi imati na jesen, a do tada Gucci je morao pokazati nešto i to pod kreativnom palicom dizajn studija brenda. Kada brend nema kreativnog direktora može se očekivati svašta, ali Gucci je ovog puta postupio mudro i predstavio kolekciju koja je bila hommage prijašnjim kreativnim direktorima, pa smo tako na pisti mogli vidjeti ponešto od svega.

Estetika Tom Forda koji je Gucci pozicionirao kao jedan od vodećih brendova u svima je izazvala dozu melankolije i svega onoga po čemu Gucci pamtimo, a nije nedostajalo niti maksimalizma Alessandra Michelea. Sve to rezultirao je kolekcijom koja je puno suptilnija no što smo očekivali i koja je donijela poprilično zanimljive i nosive komade s naglaskom na prepoznatljive siluete prethodnih Guccijevih dekada. Ova kolekcija zasigurno nije jedan od najboljih, ali je daleko od kritika koje joj se pripisuju uzmemo li u obzir da kuća trenutno nema kreativno vodstvo. Stoga, sve ovo odlična je uvertira i svojevrsno prazno platno koje novi kreativni direktor treba ispuniti nekim novim idejama i moramo priznati da se jako veselim vidjeti što slijedi.

Bottega Veneta

Bottega Veneta očito ne zna pogriješiti s izborom kreativnog direktora je Matthieu Blazy ovom kolekcijom u potpunost je opravdao ovu prestižnu titulu. Bottega Veneta je brend koji odiše luksuzom, ali ne putem jakog i istančanog brendinga, već elegantnih silueta i proporcija koje ga u konačnici čine pravom modnom rapsodijom. Bottega je i dalje zadržala fokus na fluidnim materijalima i krojevima, ženstvenom poslovnom looku koji koketira sa zanimljivim i drugačijim dizajnerskim rješenjima koji se i dalje zadržavaju u granicama nosivog.

Blazy ističe kako je inspiraciju za ovu kolekciju pronašao u različitim profilima ljudi, od maskarade, parade i sl., te svoje viđenje istih besprijekorno vješto uklopio u Bottega Veneta dizajnerski kod. Precizan layering i igra materijalima te predimenzioniranim siluetama koje lepršaju oko tijela, odaju dojam neobaveznosti, a komadi koji razbijaju romantičan look i kolekciju daju dozu oštrine svakao su odvaži baloneri. Sve u svemu, ovo je kolekcija koja je ispunila baš sva očekivanja i sviđa nam se što Bottega ostaje dosljedna sebi, ali s dozom svježine.

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 27.02.2023. u 12:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p