SVJETSKA MODA

Gucci ima novu sustainable kolekciju koja donosi neutralni eklekticizam

Zanimljiva kampanja s pozitivnom pozadinskom pričom!

Nakon što je svijet potresla pandemija koronavirusa te usporila sve aspekte djelatnosti, pred modnu industriju postavio se poprilično velik zadatak. Na koji način nastaviti proizvodnju, očuvati standard, ali i publici ponuditi ono što je u ovom trenutku potrebno, samo su neki od izazova čijem rješenju najbolje pristaje filozofija održivosti.

Spoj modne održivosti i visoke mode jest proces kojem je trebalo određeno vrijeme da u potpunosti sazrije, ali sada sa sigurnošću možemo reći da polaganim koracima i luksuzna moda ne zazire od održivosti i drugačijeg modnog koncepta. Kao još jedan pokazatelj ovog pozitivnog trenda i promjene svakako je i najnovija Gucci Off The Grid kampanja koja je izrađena upravo na održivim modnim postulatima. Estetski gledano, kolekcija sažima prepoznatljivu Gucci eklektičnost, a Alessandro Michele ovog puta u modnu priču uključio je i neutralni kolorit koji odlično funkcionira te naglašava smirenost i senzibilnost kolekcije. Off The Grid prema riječima dizajnera, zapravo je svojevrsni pogled u budućnost koji uključuje podizanje eko svijesti i nešto drugačiji pogled na prirodu koja nas okružuje.

Što se tiče materijala, korišteni su oni reciklirani, ali i prirodne prerađevine, a kako bi cijeli projekt bio koncizna zaokružena forma, snimanje u kućici na drvu dodatno je naglasilo koncept i ideju ove velike modne kuće. Glavne zvijezde kampanje su Jane Fonda, King Princess, Lil Nas X, Miyavi and David de Rothschild, dok je za vizuale zaslužan fotograf Harmony Korine. Zaključno, možemo se složiti da je modna održivost logičan i jedini ispravan slijed sukladno aktualnoj situaciji, ali i situaciji koja je već godinama goruće pitanje modnog svijeta, stoga ovakvi potezi, tj. kolekcije i kampanje, mogu potaknuti ništa nego li trend koji će imati prijeko potreban pozitivan učinak na modu, ali i društvo.

Foto: Gucci/Harmony Korine
Objavljeno: 17.06.2020. u 11:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p