SVJETSKA MODA

Halo, Vogue? Ima li mjesta za mene?

8 načina da impresionirate Annu Wintour

Anna Wintour 
Svatko iole zainteresiran za modu barem je jedanput sanjario da se zaposli na vodećoj poziciji svih modnih pozicija - u Vogueu! Da, bilo gdje u Vogueu. No, nakon što smo odgledali The Devil Wears Prada, entuzijazam je malo splasnuo budući da je šefica prikazana, u najmanju ruku, kao žderačica duše, slobodnog vremena i zdravog razuma.
 
No, ako i dalje pretendirate na dobivanje svog stola u uredu Voguea, morat ćete otopiti srce Anne Wintour, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti i približiti se barem malo ostvarenju tog velikog modnog sna! Ukratko, dobro se pripremite. Ovo su stvari koje ultimativna šefica cijeni kod svojih zaposlenika:
  
1. Volite kulturna događanja?
 
Želite li posao u Vogueu, na pitanje što radite u slobodno vrijeme nipošto nemojte odgovoriti s: "Gledam Big Brother/Farmu/CSI" ili "Igram Candy Crush Sagu". Anna, naime, preferira kulturnjake koji obilaze izložbe, s radošću gledaju kazališne predstave i slušaju koncerte filharmonijskog orkestra.
 
2. Samopouzdanje je ključno!
 
"Čak i ako niste sigurni u sebe, pravite se da jeste," kaže Anna. Nismo obožavatelji "fake it till you make it" egide koja se isfurava bez pokrića, ali ajde. 
 
3. Moraš znati reći NE!
 
Vjerovali ili ne, Anna ne traži nekoga tko će glumiti njezinog poslušnog psića već će, ako ideju smatra glupom, to i reći. "Želim ljude koji mogu argumentirati svoj stav, a ne samo bezglavo kimati glavom". Bravo, Anna! Ni mi ne volimo beskičmenjake. 
  
  
4. Originalan stil je must have!
 
Što se stila tiče, ne morate slijepo slijediti trendove samo zato što radite u modnoj industriji. Dapače, bilo bi bolje da ih ne slijedite. Razvijte svoj stil koji vam najbolje odgovara, "originalan, a za druge prepoznatljiv".  
 
5. Prštite od energije!
  
Anna ne voli mlitavce. Poznata po preskakanju stolica na tjednima mode, urednica očito voli atletičare koji se, puni energije, mogu nositi sa svim izazovima. OK, na ovoj stepenici bi pali jer smo umorni već oko podneva.
 
6. Nosite se s odgovornošću!
 
"Odlična sam u delegiranju," kaže Anna. Svaku dobru urednicu odlikuje sposobnost da prenese odgvornost na svoju redakciju, a Anna kaže da joj to ide super. Osim što radi manje, kaže kako "ljudi puno bolje rade kad imaju osjećaj odgovornosti." 
 
 

7. Nosite boje!
 
Malo se kosi s pravilom broj 4., ali veli Anna da ne može zamisliti da "nosi crno od glave do pete".  
  
8. Oslobodite se!
 
"U današnjem je svijetu bitno da možete uspostaviti interakciju s ljudima oko sebe! Ne možete biti neka teška sramežljiva osoba koja se boji pogledati ljude u oči i umire od straha kada treba reći ono što misli!" Eto, sramežljivi, niti ne pokušavajte jer će vas Anna pojesti za doručak. Ostalima sretno!
 
 
T.L.
Foto: Getty Images, Splash News
Objavljeno: 15.12.2015. u 12:09

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p