SVJETSKA MODA

Hedi Slimane je novi kreativni direktor kuće YSL!?

Još jedno iznenađenje u svijetu mode

Tjedan mode u Milanu zasjenile su nove rošade na vrhu svjetskih modnih kuća. Tek što smo se oporavili od šoka zvanog Raf Simons, YSL nam je osigurao novu dozu adrenalina. Naime, jučer je neslužbeno objavljeno kako će Stefana Pilatija zamijeniti kralj mršave siluete Hedi Slimane! Pilatiju ugovor ističe sljedeći mjesec, te će mu jesenska kolekcija koju će prikazati 5.ožujka, ujedno biti i posljednja koju će realizirati za YSL.

Prije nekoliko mjeseci, čelni čovjek grupacije PPR, Francois-Henri Pinault izjavio je kako je zadovoljan smjerom i profitom koji YSL ostvaruje, ali da ne želi komentirati produljenje dizajnerskog ugovora.

Iako se Pilati trudio da YSL ostane pri vrhu svjetske modne scene, glasine o njegovoj zamjeni kolale su već neko vrijeme ali tek jučer su odjeknule poput bombe.

S druge strane, Hedi Slimane se okrenuo svom drugom najdražem poslu - modnoj fotografiji, te je nakon odlaska iz Diora ostvario bezbroj uspješnih naslovnica i editorijala za najpoznatije svjetske magazine.

WWD prenosi kako Slimane nije bio dostupan za komentar novonastale situacije, te da potvrdan odgovor o ovom angažmanu nisu uspjeli dobiti ni od glasnogovornika PPR-a.

Ostaje nam da sačekamo tjedan mode u Parizu i reviju kuće YSL na kojoj će mnoge stvari postati jasnije. 

photo: WWD

Objavljeno: 26.02.2012. u 15:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p