SVJETSKA MODA

H&M ima novu dizajnersku suradnju koju će obožavati ljubiteljice ženstvenog i profinjenog dizajna!

Omiljeni brend udružio je snage s dizajnericom Sandrom Mansour na kolekciji posvećenoj ljubavi prema prirodi!

H&M je s oduševljenjem objavio suradnju sa Sandrom Mansour, istoimene robne marke sa sjedištem Bejrutu, poznatom po svojoj sanjivosti i odvažnoj estetici. Inspirirana snažnim ženskim umjetnicima i ljepotom prirode, kolekcija ima intrigantne dizajne u prigušenoj paleti boja, gdje ručno izrađeni detalji poput naglašenih nabora i romantičnih materijala stvaraju mladenački, osnažujući izgled.

Sandra Mansour svoju je modnu kuću osnovala 2010. godine, a pažnja na detalje inspirirana umjetnošću iz okolice u Bejrutu, vidljiva je u svim njenim kreacijama. Za kolekciju Sandra Mansour x H&M, Sandra crpi inspiraciju iz elemenata prirode i umjetnica poput Toyen, Dorothea Tanning, Lena Leclercq i Bibi Zogbé. Rezultat koji dobiva je ženstvena i jaka kolekcija haljina, bluza i suknji, te majica s printom i s kapuljačom. Usko-široki modeli i naglašeni rubovi dolaze u kombinaciji s voluminoznim detaljima u zemljanoj paleti boja poput sive, boje bjelokosti i crne boje. Mansour imenuje svaku svoju kolekciju, a Sandra Mansour x H&M suradnja nosi naziv 'Fleur du Soleil' nakon što je postala fascinirana načinom na koji suncokret prati sunce iz dana u noć. Točkasti, cvjetni motivi kao i samo suncokreti obogaćuju nježne, osjetljive tkanine i naglašavaju majstorski rad, dok ženstvene siluete odišu snagom i urbanošću."Inspiracija za H&M suradnju bili su priroda i prirodni elementi. Posebno suncokret, koji predstavlja ciklus života, njegova ovisnost o suncu i svjetlosti. Poezija i slikari potaknuli su odabir tkanina - tamne čipke, jacquarda i vezene organze. S 'Fleur du Soleil' kolekcijom, želim razgovarati sa ženama diljem svijeta i odaslati poruku nade, nešto što mi zaista trenutno trebamo “, Sandra Mansour, izvršna direktorica i dizajnerica. „Prve stvari koje primijetite na dizajnu Sandre Mansour su njihove sanjive osobine i čista ljepota, ali onda vas dodatno privlači umijeće, pripovijedanje i moderna mladolikost. Ženstvenost dolazi i sa snagom. Ponosni smo što surađujemo s takvom predvodnicom i veselimo se predstavljanju kolekcije širom svijeta!" Maria Östblom, voditeljica dizajna ženske odjeće u H&M-u.

Sandra Mansour x H&M kolekciju u Hrvatskoj snimila je Senja Vild a ulogu modela preuzela je Sandra Čuljak. Cijela kolekcija će biti dostupna online, kao i u trgovinama diljem svijeta, od 6. kolovoza.

Foto: Senja Vild, PR
Objavljeno: 04.08.2020. u 12:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p