SVJETSKA MODA

Može li haljina inspirirana filmom Pretty Woman biti novi hit?

Ikonični look kultnog filma s Julijom Roberts

Pretty Woman

Tko god je barem jednom pogledao kultni romantični film iz 1990. Pretty Woman, s prekrasnom Julijom Roberts i šarmantnim Richardom Gereom u glavnim ulogama, sigurno se sjeća scene u kojoj prostitutka Vivian Ward, u oskudnoj mini haljini s metalnom očicom na sredini trupa, ulazi u super fancy trgovinu odjećom te zbog svog trashy looka od pompoznih prodavačica dobiva odgovor kako "ovdje nema ništa za nju"

Vivian posramljeno, svjesna da su je degradirali na temelju vanjskog izgleda, izlazi iz trgovine te se sutradan u nju vraća s rukama punim shopping vrećica te u elegantnoj bijeloj haljini i sa šeširom na glavi, elegantna i uglađena. Nakon što, sada uslužnoj i pristojnoj prodavačici, spomene kako ju jučer nisu htjeli uslužiti, slavodobitno kaže: "Moram sada dalje u shopping!". OK, svi se sjećamo te scene kada smo u svojim glavama dali pobjedonosni high five slatkoj Vivian i vjerujemo kako je upravo ova scena mnogima najdraža jer je jedna "obična" cura pokazala uštogljenim prodavačicama.

Vođeni nostalgijom, britanski retailer je u suradnji s brendom kupaćih kostima Hunza G izbacio upravo haljinu inspiriranu onom koju je u Pretty Woman nosila Julia Roberts kao eskort djevojka Vivian Ward. No, sličnost između haljine koju možete kupiti na ASOS-u za $ 215 i one koju je nosila predivna Julija nije nimalo slučajna. Londonski modni brend Hunza G proslavio se upravo zbog te bijelo plave mini haljine s metalnom očicom! Dizajner Peter Meadows pokrenuo je brend 1984. godine, no brend je stekao slavu tek 1990. godine kada je njihovu haljinu u filmu Pretty Woman nosila Roberts u ulozi Vivian Ward. Spomenuta je haljina definitivno jedan od najprepoznatljivijih trenutaka u filmskoj industriji, a postala je i svojevrsnim simbolom buntovništva. S dozom te nostalgije za devedesetima, Georgiana Huddart, danas na čelu brenda, odlučila je rekreirati poznati look pod nazivom Iconic Mini Beach Dress. Hoće li postati hit ili će se ova haljinica pronaći samo u ormarima obožavateljica ovog filmskog klasika, ipak ne možemo reći. 

Pretty Woman

T.L.
Foto: ASOS, Imdb, Instagram

Objavljeno: 02.05.2017. u 11:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p