SVJETSKA MODA

Hoće li ovaj simbol neukusa stvarno postati trend?

Pariz kaže DA!
Céline
Piste Tjedna mode u Parizu popunili su mnogi trendovi koji su nedvojbeno privukli pažnju publike, no ono što je šokiralo fashionistice je spoj najlonki i sandala, poprilično diskutabilan spoj koji smo dosad smatrali simbolom kompletnog neukusa.

Šokantan modni spoj najlonki i sandala pojavio se u lookovima nekoliko revija na Tjednu mode u Parizu te je neminovno privukao pažnju modnih urednica i stilistica. Kombinacija ravnih sandala i prozirnih crnih najlonki prošetala je pariškom pistom Phoebe Philo za novu kolekciju modne kuće  Céline dok je Altuzarra u svojoj modnoj viziji proljeća spojio sandale s visokom potepticom i najlonke s uzorkom trešanja. Gruzijski dizajner Demna Gvasalia za kuću Balenciaga, doduše, nije isfurao prozirne najlonke već tajice od spandexa čime je barem izbjegao da na prstima kod otvorenih sandala proviri crta od najlonka što niti u kojem slučaju nije profinjen prizor.

Nošenje (debljih) čarapa u kombinaciji sa sandalama može biti jako chic i girly, ako ih kombiniramo na pravi način, no najlonke nikada nisu bile dobar odabir upravo zbog šava koji se nazire na prstima. Hoće li fashionistice poludjeti za ovim trendom s pariških modnih pista tek predstoji vidjeti, no vjerujemo kako će one konzervativnije teško preći preko novog modnog "pravila".

                                                             Céline, proljeće 2017.

Balenciaga
                                                               Balenciaga, proljeće 2017.

                                                             Altuzarra, proljeće 2017.

Cara Delevingne                                          Cara Delevingne na reviji modne kuće Burberry

T.L.
Foto: Getty Images, Instagram
Objavljeno: 04.10.2016. u 10:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p