SVJETSKA MODA

IGOR GALAŠ I IVICA KLARIĆ NA QUELLE FASHION.HR-u

Igra pletiva i raznolike tehnike teksturiranja naspram resort kolekcije Ivice Klarića

IGOR GALAŠ proljeće / ljeto 2009.  www.galas.fashion.hr

Igra pletiva i raznolike tehnike teksturiranja zaštitni su znak mladog dizajnera Igora Galaša. Od samih početaka svog stvaranja Galašu su primarna preokupacija prirodni materijali te izrađivanje unikatnih kreacija bez standardnih krojeva. Njegovi avangardni modeli izrađuju se ručno te često prikazuju različite odnose materijala i tekstura u bijeloj boji. Vizija kojoj će svjedočiti zadarska publika označava nastavak njegova rada na izradi voluminoznih i pletenih modela ručne izrade koji svojim izgledom prizivaju svojevrsni futuristički look. Futurizam, koji je nit vodilja kolekcije za proljeće/ljeto 2009., promišlja četiri temeljna elementa kroz boje kao što su sivo plava, bakrena, bijela, zlatna i srebrena. Kolekcija se sastoji od tridesetak modela kombiniranim u različitim varijacijama hlača, suknji, košulja, haljina...

Povodom predstavljanja kolekcije, Igor Galaš izjavio je: „U svojoj viziji sam zamislio pravu urbanu galaktičku vojsku koja je odjevene u voluminozne pletene haljine od pamučnih konaca. Ponovno sam najviše pažnje posvetio kontrastima i produktu njihovog sukoba, tu se radi o efektnom odnosu prozirnog-neprozirnog, krutog-mekanog, statičnog-dinamičnog."

 

Kolekcija Igora Galaša za proljeće/ljeto 2009. biti će prikazana na QUELLE FASHION.HR-u u petak, 11. srpnja s početkom u 21:30 sat na „Pozdravu Suncu".

IVICA KLARIĆ resort proljeće/ljeto 2009. 

Otkako je 1997. stupio na modnu scenu dizajnirajući haljinu za izbor ljepote Miss Hrvatske, Ivica Klarić uspješno plijeni pozornost hrvatskih medija kao i šire javnosti. Prvu samostalnu reviju prikazuje 2001. godine te gotovo preko noći zaslužuje titulu hrvatskog 'IT' dizajnera. Klarić u svom radu gotovo uvijek kombinira izraženi seksipil i modernu funkcionalnost. Dosjetljivim natpisima, šarolikim bojama i inventivnim krojevima Klarić uspješno reinterpretira događanja na svjetskoj modnoj sceni te ih vješto postavlja u domaći kontekst. Jednaku važnost u svojim kolekcijama poklanja pripadnicima muškog i ženskog spola koje oblači u snažne, koloritne komade te na takav način potencira ležernu i fotogeničnu modu koja izbjegava pretjeranu slojevitost.

Ovog tjedna, Ivica Klarić će u Zadru predstaviti svoju resort kolekciju za proljeće/ljeto 2009. u kojoj glavnu ulogu imaju prvenstveno prirodni materijali kao što su pamuk, lan i svila. Paleta boja oscilira od kombinacija crne i bijele pa sve do plave, žute i crvene. Prepoznatljivi Klarićevi drapirani, kratki i strukirani krojevi biti će dodatno začinjeni klasičnim ljetnim prugastim uzorkom. S obzirom da se radi o resort kolekciji, odjeća donosi duh luksuznih after-beach partya koji se održavaju na destinacija kao što su Saint Tropez, Rio, Santa Cruz...

 

Modna revija resort kolekcije Ivice Klarića za proljeće/ljeto 2009. na QUELLE FASHION.HR-u održati će se u subotu, 12. srpnja s početkom u 21:30 sat na „Pozdravu Suncu".
Objavljeno: 08.07.2008. u 14:29

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p