SVJETSKA MODA

Ikona stila: Dree Hemingway

Talentirana djevojka s izgledom i inteligencijom
Otkako je Dree Hemingway svojom dugom nogom zakoračila na ulice New Yorka te pritom privukla pažnju na račun kombiniranja flanelskih košulja s visokom modom, javnost ju je zapamtila kao ikonu stila, iznimno traženog modela i sve popularniju glumicu u američkim indie filmovima. Kćer Mariel Hemingway, zvijezde filma Woody Allena „Manhattan", i praunuka velikog Ernesta Hemingwaya, Nobelova laureata, nije mogla dugo ostati skrivena na brežuljicma Idaha.


Nakon preseljena u Kaliforniju, Dree je postala prilično nezainteresirana za srednju školu, koju napušta nakon dvije i pol godine i okreće se karijeri modela. U 2008. godini prvi put smo imali priliku čuti za nju, i to kada je napustila matičnu agenciju Ford Models i potpisala ugovor s prestižnom modeling agencijom Elite Model Management. Do danas, ova 24-godišnjakinja ima sklopljene ugovore s čak sedam različitih agencija, baziranih u New Yorku, Milanu, Londonu, Parizu, Barceloni, Kopenhagenu i Hamburgu, a na listi top 50 svjetskih modela, Dree je zauzela stabilnu 21. poziciju.

Životopis ove svestrane djevojke prilično je popunjen, počevši od kampanja, gdje je Dree odradila brojne značajne angažmane, poput Guccija, Valentina, Jean Paul Gaultiera, Salvatore Ferragama, Diesela i Hugo Bossa. Njenu pojavu ipak najviše viđamo po stranicama i editorijalima modnih časopisa, od kojih uvjerljivo prednjači Vogue. Osim Voguea, Dree je mnogo snimala i za Love Magazine, Numero, i-D Magazine, Harper's Bazaar, V Magazine, pritom zaradivši ukupno 7 naslovnica u 2011. godini.

Najmanje pojavljivanja, Dree je imala na modnoj pisti, iako ne možemo zanemariti njen hod istom za Chanel, Givenchy, Calvin Klein i druge brandove, a posebno se istaknula na proljetnoj reviji svog velikog prijatelja Matthewa Williamsona prošle jeseni. Nije tajna da je ova djevojka s bogatim obiteljskim pedigreom veliki izvor inspiracije za britanskog dizajnera, stoga je poziv na reviju bio sasvim očekivan Williamsonov potez. Osim njega, Dree često promovira rad drugih britanskih dizajnera, ali je također velika poklonica Alexandera Wanga, Valentina i Calvina Kleina, u čijim ju kreacijama često viđamo.

Što se tiče njena stila, u podjednakoj mjeri osvaja streetstyle izdanjima, kao i svojim pojavljivanjima na crvenom tepihu. Kada su u pitanju službene prigode, Dree varira od raskošnih kreacija i uporabe vibrantnih boja pa sve do minimalističkih izleta, koje uglavnom potpisuje Calvin Klein. Bila u pitanju mini ili maksi kombinacija, Dree zna kako prenijeti glamur na crveni tepih te se istaknuti i u najzahtjevnijim modnim odabirima. Posljednja u nizu takvih bila je Diorova balska haljina s dubokim izrezom na leđima, koja je ponovno dovela perspektivnu Dree u prvi plan.

Fotogenična 24-godišnjakinja već nas je navikla na to da od nje očekujemo neočekivano, stoga nimalo ne začuđuje kada se na službenom eventu Dree pojavi u totalno casual i neopterećenom izdanju, koje nerijetko uključuje traperice, vrećaste hlače ili Doc Martens čizme. Nepogrešiv smisao za stil, Dree pokazuje u kombiniranju high street i high end komada, koje joj doista ide kao od šale, te iako je trenutno vrlo tražena manekenka i glumica, ona uvijek kroz vlastiti stil uspijeva djelovati prizemno i pristupačno.

Sudeći po svemu rečenom, čini se kako je Dree djevojka čiji život, kao i ozbiljnija karijera, tek počinje. Bez obzira na to što je svoj životopis već poprilično ispunila, samo jedan pogled na nju i njenu veselu osobnost, dovoljan je za shvatiti kako Dree gaji još mnogo ambicije za uspinjanje po ljestvici uspjeha, i to do samoga vrha. Na tom putu nesumnjivo će joj pomoći izgrađena osobnost, vlastita inteligencija, kao i nepogrešiv smisao za stil kojeg njeguje, a koji ćemo mi i dalje s veseljem pratiti.

 

H.B.

Photo: Profimedia, The Fashion Spot

Objavljeno: 06.01.2012. u 11:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p