SVJETSKA MODA

Ikona stila: Tilda Swinton

Zašto je volimo?

Tilda Swinton je zapravo utjelovljenje „lude tete za 21. stoljeće".  Ona se pojavljuje na Oscarima bez šminke, ona je hladna, izgleda pomalo zločesto, ali istodobno jedna od najtalentiranijih glumica današnjice koja svojim nekonvencionalnim modnim izričajem i načinom života plijeni pažnju na pozitivan način.

2005. i 2006.

Tildu ne morate voljeti, ali je morate poštovati. Za razliku od mnogih zvijezda i zvjezdica, ona je dosljedna svom stilu do kraja, pa čak i kada je novinari pokušavaju pokopati u svojim tekstovima. Ona je jednostavno takva- avangardna, i zato je obožavamo.

2007.2008.

2007. i 2008.

Ponekad minimalistička, a ponekad futuristička- Swintonica je uvijek zanimljiva pojava na crvenom tepihu bez obzira nosi li omiljeni Lanvin, Dior ili Haider Ackermann.

2009.

2008. i 2009.

Osim fenomenalnih toaleta, ponekad na crvenom tepihu nosi i kombinaciju maksi suknje i obične bijele bluze, nekad nas iznenadi muškim odijelom, a ponekad šokira šubarom i military izdanjem dostojnim ruskih vojnika za vrijeme drugog svjetskog rata.

2009.

Njen androgeni izgled čini savršenu kombinaciju s metalik materijalima i konstrukcijski zahtjevnim komadima. Nju nikada nećete vidjeti u romantičnoj haljini niti u haljini floralnog printa, osim ukoliko on nije krajnje stiliziran.

2010.

2010.

Među njenim omiljenim bojama je svakako crna, boja senfa i bijela te sve varijacije na temu. Bi li itko drugi mogao primiti Oscara u crnoj Lanvin haljini koju su kritičari proglasili „elegantnom vrećom za smeće"?

2011.

2011.

Ne bi, ali ni ne mora. Jedna jedina Tilda, originalna i uvijek svoja, je u ovom svijetu često prepunom kiča i više nego dovoljna da razbije monotoniju crvenog tepiha i natjera nas da je obožavamo.

Borina Kopčić

foto: Zimbio

Objavljeno: 08.04.2011. u 14:20
Tagovi: tilda swinton

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p