SVJETSKA MODA

Ikona stila: Zanna Roberts Rassi

Šarmantna plavuša s izvrsnim stilom
Jedan pogled na Zannu Roberts Rassi dovoljan je za shvatiti kako se ova mlada modna urednica baš i ne uklapa u tipičnu modno-pozersku kliku, koja danas dominira stranicama najposjećenijih streetstyle blogova. Britanka koju je životni put naposljetku doveo do Amerike, višestruko je nagrađivana modna i beauty novinarka, čija postignuća govore mnogo više od njene pojave, iako je ona sama vrlo šarmantan prizor na ulicama svjetskih metropola za vrijeme trajanja tjedana mode.


Plavokosa slatkica do danas se okušala u nizu različitih, a opet tako srodnih poslova, među kojima se snažno ističu njena televizijska karijera (vodila je emisije "Zanna's Style School", "After the Runway itd.), posao stilistice te pozicija modne urednice u američkom izdanju Marie Claire časopisa. Zana je karijeru započela u relativno nepoznatom britanskom magazinu, a nakon odrađenog staža dobila je priliku okušati se u britanskom izdanju Marie Claire magazina, gdje je ubrzo postala beauty urednica.

Budući da je u svoja beauty snimanja redovito unosila snažan modni prizvuk, mladoj je urednici nakon nekog vremena stigao poziv iz Amerike, a putovanje preko bare donijelo joj je poziciju modne urednice u Marie Claire US izdanju. Iako se radilo o pravom životnom preokretu za 180 stupnjeva, životu na potpuno drugom kontinentu i nekim novim pravilima igre, Zanna se vrlo brzo aklimatizirala i nastavila nizati uspjehe. Pozitivne kritike koje redovito dobiva za svoj rad, danas joj osiguravaju pozive u najgledanije televizijske formate, u kojima ova simpatična modna urednica vrlo rado dijeli svoje stručne, stilističke savjete.

Kao urednica mode u Marie Claire magazinu, Zannin raspored na tjednima mode poprilično je kaotičan, no ona je uvijek rado viđena gošća revija, prezentacija i after partyja, pogotovo u New Yorku, gdje joj je danas baza i gdje živi sa svojim suprugom. Iako ju objektivi fotoaparata redovito pokušavaju ovjekovječiti u trenutku, ona sama baš i nema naviku eksponiranja u prvi plan, zbog čega njenih streetstyle trenutaka ima neusporedivo manje u odnosu na razvikane urednice poput Anne Dello Russo.

Sličnu prizemljenost pokazuje i u vlastitom odijevanju, koje, prema njenim riječima, u snažnoj mjeri pomiruje žensku i mušku garderobu. Kada se udavala za svog odabranika, Iranca Mazdacka Rassija, kojeg je igrom sudbine upoznala u prostorima Milk studija (brzo rastućem rivalu Bryant Parka po pitanju održavanja revija), Zanna je inzistirala na tome da ne izgleda kao tipična mladenka. Iako nije htjela izgledati poput djevojčice, bila je svjesna toga da se isto tako mora odreći svojih 'tomboy' navika, kako bi zadovoljila svačije apetite.

Naposljetku, zahvaljujući svom iskustvu i ležernom pristupu modi, urednica Marie Claire magazina uspjela je pomiriti dva svijeta koja ju određuju, a isto prakticira i dan danas. Okosnicu njene garderobe čine hlače opuštena kroja, jeans, ležerne majice, pletenina i odlični kaputi, a sve u svemu komadi i kombinacije koje fura djeluju vrlo pristupačno i inspirirajuće, zbog čega se s ovom modnom urednicom mogu poistovjetiti mnoge mlade djevojke.

U svoj klasični, njujorški stil, koji se stapa s njenim rock-chic preferencama, Zanna redovito ubacuje trendy komade koji podižu styling u trenu. Klasična Chanel 2.55 torbica odlično izgleda u kombinaciji s najnovijim Burberry gležnjačama, za kojim svi čeznu, i upravo ovdje leži tajna Zanninog odličnog stila. Osim kožnih šorceva i suknji te kaputića u boji devine dlake, modna urednica Marie Claire časopisa jako voli i predimenzionirane komade te se uglavnom trudi spojiti nespojivo.

Prilično individualna i svoja, Zanna je pravo osvježenje u svijetu modnih urednica, a odmoći joj nimalo ne može ni njena vrckava pojava i široki osmijeh kojim redovito nagradi svoje sugovornike. Mlada, talentirana i vrlo pristupačna, ova Britanka definitivno opravdava povjerenje dodijeljeno od vodećih ljudi u modnom biznisu.

 

H.B.

Photo: The Fashion Spot

Objavljeno: 20.07.2012. u 13:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p