SVJETSKA MODA

Intrigantna muška kolekcija kuće Prada koju morate vidjeti i osjetiti!

Sjajna kolekcija genijalnog dvojca koja nadilazi bilo kakvo „novo normalno
Imena Miuccia Prada i Raf Simons u modnoj su industriji već odavno simboli za čistu genijalnost. Oboje, dizajneri vlastitog ranga, dio su svijeta kreativnosti o kojima mnogobrojni dizajneri tek mogu sanjati. Zašto? Jedan od razloga je upravo ova posljednje prikazana muška kolekcija tijekom milanskog tjedna mode. Dva genijalna uma pronašla su jedinstveni jezik komuniciranja i predstavili modnu viziju koja nas je iznova uvjerila kako ovo novo normalno baš nikako nije normalno.

Teški kolorit 'color blockinga', različite i gotovo nespojive teksture te duge muške gaće. Sve to dok prostorom, za kojeg nismo zaista sigurni je li stvaran, odzvanjaju glasni ritmični zvukovi elektro glazbe. Tako bismo ukratko opisali Pradinu mušku kolekciju nastaloj u suradnji Miuccia Prade i Rafa Simonsa. Da nam na uši već izlazi fraze poput „novo normalno“, jasno je i njima. Stoga su prostor i atmosfera nove kolekcije izravni odraz unutarnjeg stanja pojedinca. „Fokus kolekcije odnos je fizikalnost i konstrikcije“, ukratko je objasnila Miuccia. Prostor u kojem je prikazana kolekcija istovremeno je nedorečen i koncizan, smirujuć i hektičan, taktilan i senzibilan te divlji i izgubljen. Takvi smo i mi. Takvi su i modeli predstavljeni kolekcije. Izgubljeni između dvaju svjetova, ali nikad više prisutni. Emocionalni ringišpil života u zatvoru ovog novog normalnog.






Razgovarali smo o eksperimentiranju i slobodi, o mogućnostima koje treba istražiti bojama, površinama i senzacijama. Zbirka polazi od osjetila i osjetljivosti. Trenutno nam nedostaje taktilnosti, da bismo mogli dodirnuti stvari. Odjeća nudi umirujući osjećaj humanosti i senzualnosti. Postoji vrlo intimna strana odjeće, koja se u određenom smislu odnosi na golotinju tijela. Riječ je o ljudskoj potrebi za senzualnošću.", izjavila je Miuccia nakon predstavljene kolekcije u online razgovoru sa studentima dizajna.





Kolekcija je direktan odgovor spomenutom, a ključni komad upravo su duge muške gaće i kombinezoni. Od finog pletiva, dinamičnog kolorita i uzoraka te pripijeni uz tijelo, upravo je ovaj pomalo kontroverzni odjevni komad, barem kad je u pitanju muška moda, relevantni primjer trenutnog mentaliteta.Taktilne senzacije bile su srž projekta i vratile su nas fizičkom, opipljivom i stvarnom. Kolekcija je fizička, odjeća obavija tijelo i poziva vas na dodir, gesta koja ima duboku evokativnu snagu u trenutku kada je sve tako digitalno i prolazno.“, objasnio je Simons.











Naravno, i ostatak kolekcije zaista je fantastičan. Dugim oversized kaputima na jednoredno i dvoredno kopčanje od kože koji se izmjenjuju s komadima od bouclea i geometrijskim jacquard tkaninama, minimalistička odijela uparena s uskim majicama i izrazito dobrim okom za slaganje kolorita i slojeva, Miuccia Prada i Raf Simons iznova su potvrdili kako je najava njihove suradnje s razlogom odjeknula modnom industrijom kao val oduševljenja i uzbuđenosti. Ako su spremni komadu poput tradicionalnih muških gaća udahnuti novi život i učiniti ga oglednim primjerkom svijeta u kojem živimo, ne preostaje nam ništa drugo nego s nestrpljenjem iščekivati nove kolekcije jer simbozu ova dva genija pravi je užitak za gledati.
Foto: Prada, Instagram, Youtube
Objavljeno: 18.01.2021. u 12:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p