SVJETSKA MODA

Iza kulisa New York City Balleta

Što su dizajneri pripremili za jučerašnju jesensku galu?

Prije otprilike mjesec dana objavljeno je da će nekoliko najboljih svjetskih dizajnera izraditi kostime za otvaranje sezone New York City Balleta, a sada su oni napokon ugledali svjetlo dana! Jučer je naime, održano otvorenje, a organizatori su za The Coveteur otkrili što se događalo iza kulisa tijekom priprema.

Ideju o suradnji koreografa i dizajnera zapravo je predložila Sarah Jessica Parker koja je članica uprave New York City Balleta. Smatrala je kako bi jedna takva suradnja čiji bi plod bio prikazan netom nakon New York Fashion Weeka, mogla biti apsolutni hit. 'Većina je koreografa prihvatila ideju, no bilo je i onih koji su je odbili,' otkrio je Marc Happel, direktor kostima NYCB – a. Oni koji su je prihvatili dobili su priliku raditi sa Sarah Burton iz Alexandera McQueena, Carolinom Herrerom, Mary Katrantzou i Thomom Browneom.

 

‘Ono što je Thom Browne donio bilo je vrlo 'Thom Browne’,'
izjavio je Happel, no to je upravo ono što su i željeli, dobiti sasvim funkcionalne baletne kostime koji će nositi dizajnerski potpis. Mary Katrantzou je izradila kostime od izvezenih slova izrađenih u Švicarskoj koje je koristila i u svojoj resort kolekciji, spojenih na poseban način kako bi se dobio željeni izgled, ali i zadržala rastezljivost koja je nužna kod baletnih kostima.
 
 

Raditi kostime za ovakvu prigodu u kojoj morate misliti na funkcionalnost prije svega, zatim na reflektore koji će uvelike promijeniti boju kostima na pozornici i slično, vrlo je težak posao no dizajneri su to odradili s velikom pažnjom i rezultat je veličanstven, a mi jedva čekamo vidjeti ostatak kostima koje su plesaši nosili na sinoćnjoj jesenskoj gali.
 
 
 
 
 
 


N.B.

photos: The Coveteur

Objavljeno: 24.09.2014. u 16:30
Tagovi: The Coveteur

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p