SVJETSKA MODA

Ja sam samo model!

Model protiv naziva "plus-size"
Stefania Ferrario  
Samo jednom Instagram fotografijom koju je model Stefania Ferrario postavila na svoj profil, pokrenuta je viralna revolucija kojom se lijepa plavokosa djevojka bori protiv terminologije koju modna industrija koristi po defaultu uopće ne razmišljajući kako lijepljenjem etikete "plus-size" čini više štete nego koristi. 

2015. godina unijela je u svijet mode radikalne promjene. Granice rodnih uloga gotovo su se posve obrisale. No, iako se moda dramatično liberalizirala, i dalje postoji diskriminacija spram određenih pitanja, o kojima gotovo uopće ne razmišljamo. Fotografija koja prikazuje Stafaniu golog torza na kojem velikim tiskanim slovima stoji ispisano "I'm a model" obišla je društvene mreže brzinom munje i potaknula žestoku debatu. Stefaniji je, naime, prekipjelo da ju se naziva plus-size modelom pa se, ponekad okrutnoj, modnoj industriji odlučila obratiti Instagram kampanjom koja nosi hashtag #DropThePlus.
 
Stefania 
Ovaj hvalevrijedan pokret pokušava modnom svijetu poručiti kako "plus-size" etiketa ne smije služiti kao deskriptor jer, u konačnici, dijeli žene na – normalne i "debele". Politička korektnost, kao i u većini slučajeva, i ovoga je puta ustvari samo bezobrazluk omotan satenom. Koliko god se modna industrija trudila da zvuči uglađeno i pristojno, etiketiranjem jednih ustvari samo diskriminira druge govoreći im da ispadaju iz njihovih standarda. #DropThePlus kampanjo, imaš naš glas podrške!
 
Stefania 
Stefania 
T.L.
Foto: Instagram
Objavljeno: 26.06.2015. u 10:27

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p