SVJETSKA MODA

Jacquemus ima novu kolekciju koja je sve što smo željeli!

Dizajner koji uvijek uspije nadmašiti samog sebe!

Simon Jacquemus u kratkom periodu napravio je čudo. Ovaj mladi kreativac sinonim je za autentičan dizajn koji je vrlo unikatan, a koji istovremeno bespogovorno kreira trendove. Isto tako, Jacquemus je brand koji je od sebe napravio brand, za njegove revije traži se ulaznica više, a svi modni insajderi s nestrpljenjem iščekuju novu reviju koja je spektakl za sebe. Ipak, Jacquemus ne podliježe kiču, već njeguje prepoznatljivu dojmljivu estetiku koja nas uvijek odvede u neki drugi svijet te ispriča priču za sebe - priču koja nas prati sve do sljedeće kolekcije!

Tako je i jučerašnja revija imena 'Le Splash' ništa manje od očekivanog. Ovog puta kao kulisa nove modne priče izabrani su čarobni Havaji, odnosno plaža Moli’ i Gardens, a sanjiva scenografija i impresivna priroda, pridonijeli su ukupnom dojmu koji je doista fascinantan, pogotovo pridodamo li svemu i nekoliko kapi kiše koji su zasigurno u zraku ostavili onaj prepoznatljiv ljetni miris. Jacquemus modeli kao da lebde scenom, smireno lepršaju u predivnim odjevnim predmetima koji nas podsjećaju na prepoznatljiv kod brenda s vještim izletima u nešto odvažniji look.

Kada govorimo o bojama, revija je započela nježnom gradacijom neutralnih tonova u one vibrantnije, a predivni laneni komadi, kao i dizajnerovo poigravanje s primjerice scuba materijalom, kreirali su krojačku dinamiku koja nije razočarala. Također, bio je prisutan i tailoring u kojem odvažnu muskularnu siluetu dizajner ublažava s vrlo senzualnim ženstvenim komadima te kombinira badiće u outfitima koje možemo zamisliti u večernjim izlascima

Isto tako, neke davno zaboravljene trendove poput ruba gaćica koji izviruju iz hlača, Jacquemus je učinio tako sexy i chic te eliminirao element vulgarnost i neukusa. Simon jednostavno baš svaki odjevni predmet ili trend tako dobro prilagodi viziji brenda, a to nam dokazuju i umjerena rekonstrukcija, poigravanje slojevima i postavljanje određenih odjevnih predmeta u nešto drugačiju formu koja u konačnici izgleda tako dobro. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti na torbice koji su pravi ‘must have’, a predstavljeni modeli već sad nailaze na veliko oduševljenje. Kao highlight izdvojili bismo zanimljivu varijantu s nešto većom ručkom koja je drugačija, a opet tako u jednostavana i nosiva.

Osim ženskih, predstavljeni su i muški modeli koji su prava opuštena havajska priča s Jacquemus potpisom. Fluidne košulje i hlače, zanimljivi uzorci, ali i eksperiment s bojama u vidu odijela koje možemo zamisliti i u ženskom ormaru, apsolutno su nas oduševili.

Jacquemus je brend s konceptualnom pričom koja prati samosvjesnu ženu koja se ne boji eksperimenta minimalizma s nešto odvažnijim komadima, voli drugačiji izgled koji je prepoznatljiv, no istovremeno dovoljno otvoren vlastitim interpretacijama. U budućnosti, Jacquemus je najavio i pokoju promjenu vizualnog identiteta branda, no vjerujemo da će jednako oduševiti - baš kao i do sad!

Foto: Jacquemus, Instagram, Youtube
Objavljeno: 11.03.2022. u 11:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p