SVJETSKA MODA

Je li jedan od najboljih jesenskih editorijala plagijat?

LOVE magazin i Mert&Marcus na udaru kritike

Novo, jesensko izdanje LOVE magazina, kojeg uređuje promoćurna Katie Grand, dočekano je s apsolutnim oduševljenjem, kako radi izvrsnih naslovnica s Hailee Steinfeld, Elle Fanning, Chloe Moretz, Larom Stone, Mariacarlom Boscono, Kristen McMenamy, Nyashom Matonhodzei i Daphne Groeneveld, tako i radi raskošnog editorijala popularnog fotografskog dvojca Mert&Marcus, naziva „What lies beneath".

                                                                                       Mert&Marcus 2011.

Izvrsna kompozicija fotografija, desetak ženskih i muških supermodela, opipljivi erotski naboj provučen kroz mračnu priču, spada u najbolja editorijalna djela fotografskog para.

                                                                                    Jeff Bark 2007.

Problem ove cijele "umjetničke" priče, zove se Jeff Bark. Radi se o fotografu, koji je prije 4 godine izložio seriju fotografija  naziva "Woodpecker" i koja se do danas smatra jednom od njegovih najboljih izložbi. Od atmosfere do načina poziranja modela, Woodpecker i What Lies Beneath imaju nevjerojatnu sličnost.

                                                                                           Mert&Marcus 2011.

                                                                                              Jeff Bark 2007.

Na blogu se izjasnio i agent gospodina Barka, koji je duboko razočaran doslovnom inspiracijom na djelo njegovog klijenta: "Woodpecker je bila jedna od najuspješnijih serija fotografija koju je Bark jako dugo stvarao. Nije listao magazine i surfao internetom u potrazi za fotografijama koje bi mogao kopirati. Vidjeti talentirane ljude koji nemaju vlastite ideje te kopiraju njegova i Arakijeva djela, naprosto je uznemiravajuće"- izjavio je Michael Hoppen.

Jesu li Mert&Marcus pretjerali, prosudite sami pregledom naše galerije.

 

A.P.

 

 

Objavljeno: 19.08.2011. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p