SVJETSKA MODA

Je li stigao kraj teroru nad ženskim stopalima?

Revolucionarni izum koji bi nam mogao olakšati nošenje potpetica

današnjem je svijetu malo koji "izum" u domeni mode ustvari revolucionaran. Bikini je odavno izmišljen, hlače su prošle svoj mukotrpni period inicijacije u žensko društvo, a sve su ostale, nakon toga, više-manje kozmetičke promjene na razini stilova koji dolaze i ponovno se vraćaju. No, da netko pokreće revoluciju koja mijenja ljudske živote nabolje- to se baš i ne događa, koliko god to dizajneri za sebe tvrdili.  
 
Uglavnom, ostanite sjediti jer bi vas ova vijest mogla oboriti s nogu! Naime, dizajnerica po imenu Tanya Heath, sa sjedištem u prijestolnici mode - Parizu, izumila je nešto što bi moglo zauvijek promijeniti naše živote. Inspirirana svakodnevicom i ženskom potrebom da budu lijepe i stylish (ali i da im pritom bude udobno) Tanya je izumila cipelu koja se prilagođava - vama, a ne vi njoj! Da, dobro ste čuli! Jedna cipela - nekoliko različitih potpetica! Izađete u cipelama od 10 centimetara, a tijekom dana ste ih "snizili" na 5 i to taman kad vam je dosta svega ili trebate trčati gradom ispunjavajući obaveze. 
    
Kako je Tanya došla na ideju koja bi nam svima mogla olakšati postojanje, a da istovremeno ne žrtvujemo lijep izgled zbog udobnosti?
 
"Tijekom mog prvog poslovnog dana u Parizu promijenila sam svoje balerinke u metrou i obula cipele s visokim potpeticama. Ljudi su me prozvali Njujorčankom, pa sam počela nositi potpetice cijelo vrijeme dok nisam zaključila da sam uništila stopala. Čak i kad sam bila trudna nosila sam potpetice na posao jer su to tako žene u Parizu radile," izjavila je Tanya Heath za Huffington Post. 
 
 
Zbog svega toga Tanya je izumila cipele s potpeticom čija se visina može mijenjati, a osim visine može se mijenjati i oblik potpetice, dizajn i boja. I to samo klikom na skriveni gumb koji otpušta vašu potpeticu. Nakon što smo pročitali ovu vijest, jedino što se možemo pitati jest zašto smo to tako dugo morale čekati? Sviđao vam se ili ne Tanyin dizajn, morate priznati kako smo sigurno na pragu nečeg velikog!   
 
 
 
T.L.
Foto: Tanya Heath
Objavljeno: 17.12.2015. u 12:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p