SVJETSKA MODA

Jean Paul Gaultier jesen/zima 2009.

Vječni enfant terrible, postavlja pitanje: ona ili on?

 

Ne, nije se radilo o tome da je Jean Paul Gaultier prikazao reviju koju su nosili uz ženske i muški modeli već su neki od ženskih modela bili odjeveni u mušku odjeću ili žensku verziju koja ne samo da je vukla inspiraciju iz muških ormara već su ti isti ormari doslovno prenešeni u ženske boudoire, odjeća je sužena i dobili smo neke nove muževne žene, no to nije sve što nam je zločesti „dečko" francuske mode priredio za sljedeću zimu.To je bio tek manji dio cijele revije.

Prikazivanje kolekcije su osim same odjeće obilježili i borci za prava životinja što ne treba ni čuditi znamo li da Gaultier svake sezone obilato koristi baš taj materijal.

Koristio ga je i za potrebe ove kolekcije, za nekoliko bundi i za detalje poput obruba kapuljača na jaknama.

Kolekcija je mahom bila u crnom tonu a varijacije malih crnih haljina kojima je Gaultier otvorio reviju bile su odlične. Poigravanje motivom slova X s haljinica se preselilo i na ostatatak kolekcije gdje se Gaultier poigrava kožom, resicama i ostalim efektnim detaljima.

Ono što bih posebno izdvojili su frizure te čarape, igra širokim prugama na istima posebno je efektna a uz one logo koje će nam pristići iz Louis Vuittona ovo su svakako čarape sljedeće zime.

Jean Paul Gaultier je još jednom dokazao kako je apsolutno odličan, nikada dosadan čak i kad se igra malim crnim haljinama.

Dalibor Vitas                                                             photos by Style.com

Objavljeno: 16.03.2009. u 01:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p