SVJETSKA MODA

Jednom kada sve ovo prođe priroda će nas i dalje čekati, zato sada #ostanidoma!

Kratki vodič za ljubitelje prirode i sve one koji će to tek postati

Ekipu koja stoji iza poznatog, avanturističkog brenda Fjällräven od početka motivira i pokreće isti cilj - povratak prirodi. Sve što činimo i proizvodimo vrti se oko toga: proizvodi stvoreni po mjeri prirode koji će aktivnosti na otvorenom učiniti udobnijima i sigurnijima, manifestacije poput Fjällräven Classica koje diljem svijeta promoviraju povratak prirodi i suživot s njom.

No trenutno su nažalost izvanredne okolnosti, kriza čiji nas razmjeri tjeraju da mijenjamo prioritete. Osnovni cilj svih nas u ovom trenutku morao bi biti poravnavanje epidemiološke krivulje, usporavanje širenja zaraze COVID-19 kako bi smanjili pritisak na zdravstvene sustave. Prilagođavanje nepoznatim, često vrlo zahtjevnim okolnostima nije strano ni jednom zaljubljeniku u aktivnosti na otvorenom. Izazovne, strme staze po opasnom vremenu mogu biti ozbiljan izazov, ali očuvanje pozitivnih misli te lojalnost i spremnost na pomoć kolegama trekerima može činiti nevjerojatnu razliku na putovanju u sigurnost. Stoga dragi prijatelji, ostanimo informirani, poštujmo mjere koje su nam propisane i ohrabrimo sve one do kojih nam je stalo da čine isto. I prije svega #OSTANIDOMA.Ima li boljeg vremena za planiranje novih putovanja i izleta od trenutka kada su svi sadašnji planovi odgođeni do daljnjeg? Istražujte, čitajte o destinacijama i opremi, pišite popise za pakiranje i birajte što ponijeti sa sobom. Probajte zamisliti koliko će biti čarobno punim plućima udahnuti planinski zrak jednom kada sve ovo prođe; neograničeno uživati u zrakama sunca bez grižnje savjesti i zabrinutosti za svoje bližnje. Priroda će nas i dalje čekati, zato sada ostanite doma! Iako je trenutna situacija vrlo teška za sve nas, a o razmjerima ekonomske štete se tek nagađa, ipak u svemu ovome vidimo i neke pozitivne strane. Prije svega, priroda će se malo odmoriti od nas od naše užurbanosti, nerazumijevanja i sebičnosti. A mi ćemo je nakon ovog perioda prisilne razdvojenosti vjerojatno znatno više cijeniti. Također se nadamo da će karantena konačno inspirirati sve one koji se već dugo planiraju vratiti prirodi, one koji u novogodišnjim odlukama navode planinarenje, treking ili barem kratku šetnju obližnjom šumom ili parkom.
Što se opreme tiče, kvalitetne hlače su jedan od najvažnijih sudionika svake outdoor pustolovine; štite nas od teškog terena, grmlja, UV zračenja, vremenskih nepogoda, dok u džepovima pohranjujemo dragocjenosti koje nam uvijek moraju biti pri ruci. Fjällräven je stručnjak za hlače već 50 godina i u tom razdoblju naučili su da hlače moraju biti izdržljive, funkcionalne i održive; moraju trajati, a odnos s njima mora biti dug. Svi smo različiti i uživamo u različitim aktivnostima, i baš zato postoji toliko različitih Fjällräven modela. Pitanja koja si morate postaviti su u potrazi za idealnim hlačama su sljedeća: za koju aktivnost ću ih koristiti i u kojim klimatskim uvjetima? Fjällräven treking hlače su dizajnirane kako bi vam pružile slobodu kretanja, ali važno je odabrati i pravi materijal kako bi nas hlače, ovisno o potrebi, grijale ili hladile.Vrući ljetni uvjeti nikad nisu bilo posebno u Fjällrävenovom fokusu, no danas kada su naši proizvodi korišteni i voljeni diljem svijeta situacija se promijenila. Abisko Midsummer hlače pružit će veliku slobodu pokreta i ventilaciju te zaštitu od sunca i insekata, uz funkcionalnost i izdržljivost preuzetu iz već etabliranih Fjällräven modela. Riječ je o hlačama koje postavljaju sasvim novi standard funkcionalnosti kada je riječ o trekingu u toplim podnebljima diljem svijeta, što potvrđuje i prestižna nagrada “Outstanding Outdoor Awards 2019” na najvećem svjetskom sajmu outdoor industrije ISPO.

Foto: PR
Objavljeno: 31.03.2020. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p