MODNI DODACI

Jeff Koons rekreirao Mona Lisu na Louis Vuitton torbici

Zajedno s drugim remek djelima umjetnosti

Da Vinci

Nakon što je podignuo prašinu suradnjom sa skate brendom Supreme, Louis Vuitton je otkrio još jednu zanimljivu kolaboraciju. Naime, umjetnik Jeff Koons, poznat po skulpturama životinja od balona te porculanskom Michaelu Jacksonu s majmunom, kreirao je za modnu kuću Louis Vuitton limitiranu seriju torbica.  

Koons je, u suradnji s poznatom francuskom modnom kućom, za popularne torbice izradio imitacije najvećih umjetničkih djela poput Da Vincijeve Mona Lise i Van Goghovog Žitnog polja s čempresima. Ostale je torbe njujorški umjetnik ukrasio djelima Rubensa, Fragonarda i Titiana, a ono što je zanimljivo je da se ne radi o preslikama ovih umjetničkih remek djela već o ručno rađenim reprodukcijama koje je Koons nazvao Gazing Ball. Svaka je torba ukrašena zlatnim slovima koja ispisuju imena umjetnika te poznatim logotipovima Louis Vuittona.

Ovo, naime, nije prva suradnja ikonične modne kuće s nekim od umjetničkih imena. Louis Vuitton je prije Jeffa Koonsa zabilježio suradnju s umjetnicima kao što su Yayoi Kusama, Cindy Sherman, Olafur Eliasson i James Turrell. Kolekcija imena Masters, a koju potpisuje Jeff Koons, bit će dostupna od 28. travnja, a limitirana edicija osim torbica sadrži i seriju marama ukrašenu djelima velikih umjentika.

T.L.
Foto: Louis Vuitton

Objavljeno: 11.04.2017. u 14:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p