SVJETSKA MODA

Jeste li već zapazili styling bivše predsjednice o kojem se ne prestaje pričati?

Homage Virgil Ablohu i Vatrenima

Prerano preminuli Virgil Abloh ostavio je svoj dizajnerski potpis kroz brendove Louis Vuitton i Off-White. Jučer su mnogi celebrity suradnici odali počast multitalentiranom kreativcu povodom prve godišnjice njegove smrti. Isto je učinila i bivša hrvatska predsjednica na tribinama katarskog stadiona. Pogledajte koji je komad iz Louis Vuittonove kolekcije odabrala kao prigodan outfit za nogometno prvenstvo.

Naime, Louis Vuitton, pod kreativnim vodstvom Abloha, u dva navrata ostvario je suradnju s japanskim dizajnerom NIGO-om. Kolekcije su nadahnute streetwear estetikom iz kulturološke perspektive oba dizajnera. Dok je ležerniji stil prožet kroz čitavu kolekciju, prepoznatljivi simboli i materijali brenda Louis Vuitton unose dozu elegancije i ekskluzivnosti u kolekcije. Također, kroz kolekcije su vidljivi komadi s uzorkom šahovske ploče. U jednom takvom komadu imali smo priliku vidjeti Kolindu Grabar-Kitarović na tribinama Svjetskog prvenstva u Katru.

Bivša predsjednica nosila je Louis Vuitton x Nigo Louis Vuitton x Nigo White & Red Giant Damier košulju na crvene i bijele kockice s natpisima na printu LV MADE. Ovaj dizajnerski komad odlično se uklopio u simbole hrvatskih navijača, a Kolinda Grabar-Kitarović je na svom Instagramu podijelila i sliku s opisom: “U spomen na legendarnog dizajnera Virgila Abloha, velikog zaljubljenika u #Hrvatsku i #Vatrene, koji je preminuo točno na današnji dan prije godinu dana, nosila sam njegovu košulju, nadahnutu hrvatskim kvadratićima. Hvala mu na tom predivnom poklonu!“ Pohvaljujemo stylish odabir koji se izvrsno uklapa u navijačku groznicu, a istovremeno odaje počast jednom zaista genijalnom dizajneru.


Foto: Instagram
Objavljeno: 29.11.2022. u 11:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p