SVJETSKA MODA

Još jedan trijumf Donatelle Versace u Milanu

Povratak zaboravljene Meduse u novoj Versace kolekciji
Poput većine Versace kolekcija i ova, prikazana sinoć u Milanu, bila je orijentirana na odjeću za večernje izlaske iako su ovog puta za razliku od uobičajenih dugih večernjih haljina, do izražaja došle male koktel haljine kao dominantan odjevni oblik.

Kolekcija je započela snažno, s crnim modelima koji su se sastojali od suknji, hlača i sakoa u kombinaciji s mini cropped dolčevitama. Detalj prevelikog bijelog šava eskalirao je prema grafičkom printu na sljedećih nekoliko modela nakon čega su se na pisti pojavile i boje, pastelna zelena i ružičasta, dok se kasnije na trenutke pojavljivala i jarko crvena koja je razbila monotoniju boja na reviji. Print je postajao sve kompleksniji te su linije iz jednostavnih postajale sve zamršenije i gušće, a prema sredini kolekcije se pojavio i motiv već pomalo zaboravljene Meduse, legendarnog lika s Versace loga.

Donatella se poigrala i detaljima i teksturama; vidjeli smo metalne ringove kojima je probušena odjeća, pravilnu kvadratnu mrežu od koje je izrađeno nekoliko haljina i laserski rezane motive na modelima izrađenim od kože.

Prema kraju kolekcije print se ponovo ublažio i počeo nalikovati onom jednostavnijem s početka revije, a osim toga se pojavio i jedan sasvim novi element kolekcije – sitna kristalna mreža. Kristalni u raznim bojama obavijali su tijela modela do samog kraja revije koji je Donatella odlučila lišiti teatralnosti i završila s još jednom koktel haljinom kako bi stavila točku na i još jednog milanskog trijumfa.

 

N.B.
 
photos: Versace Facebook
Objavljeno: 20.09.2014. u 10:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p