SVJETSKA MODA

Kad 'obični smrtnici' u kampanjama zamijene modele

Genijalna parodija francuske stilistice
Nathalie Croquet 
Jeste li se ikada pitali kako bi izgledale kampanje kada bismo u njima glavne uloge igrali mi, obični smrtnici, a ne profesionalni modeli? Kako bi vizuali izgledali kada bi ih krasila ona radoznala susjeda s prvog kata koja je prekjučer otišla u mirovinu, a ne recimo Kate Moss? Ili vaša profesorica zemljopisa... Ili...
 
Francuska stilistica i novinarka Nathalie Croquet odlučila je obistiniti naša zamišljanja "običnih smrtnika" u svijetu visoke mode postavljajući samu sebe u ulogu modela u kampanjama high end brendova te se time našalila na vlastiti račun ali i na račun uvriježene percepcije mode. Zajedno s fotografom Danielom Schweizerom rekreirala je najpoznatije modne kampanje vješto skidajući poze i stylinge s originalnih fotografija. Jedino što je drugačije jest to da umjesto Edie Campbell ili Kate Moss stoji Nathalie Croquet što nas, moramo priznati, neopisivo zabavlja.
 
"Žene, konzumerizam, ljepota, retuširanje, kozmetika, starenje, sve mi to pada na pamet, kada me pitate koja je poanta ovog mog foto projekta," izjavila je stilistica te dodala: "Smatram kako ljudi trebaju spiritualniji pristup životu. I više zabave. Drago mi je da im to mogu dati pa čak i ako to znači da šala ide na moj račun."
  
Nathalie Croquet 
Nathalie Croquet 
Nathalie Croquet 
Nathalie Croquet 
Nathalie Croquet 
Nathalie Croquet 
Nathalie Croquet 
Nathalie Croquet 
Nathalie Croquet 
T.L.
Foto: http://nathaliecroquet.book.free.fr/nc/ACCUEIL.html
Objavljeno: 06.08.2015. u 09:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p