SVJETSKA MODA

Kako je Kim Kardashian postala modna ikona?

Modni svijet razapeo Riccarda Tiscija zbog suradnje s Kim
Kim Kardashian i Kanye West
 
Svi se mi dobro sjećamo kako je reality zvijezda Kim Kardashian prije samo par godina bila redoviti gost na listama najgore odjevenih zvijezda. Ona nije bila fashionistica, većina će se složiti da je bila trasherica. No, danas krasi naslovnice prestižnog Voguea, sjedi u prvom redu na modnim tjednima, a dizajneri joj kreiraju custom made kreacije. Kad i kako se dogodio trenutak da je Kim Kardashian postala modna ikona?

Poznati dizajner Riccardo Tisci, koji radi za Givenchy, ne samo da odijeva Kim, nego joj je postao i blizak prijatelj. U intervjuu za Details osvrnuo se na njihovu suradnju naglašavajući kako ga je modni svijet razapeo kad je tek počeo raditi s njom.

„Odijevam ljude i kad oni nemaju nominaciju za Oscara. Ako su moji prijatelji, ja ih poštujem. Ljudi moraju ostati uz tebe jer te vole, a ne zato jer si umjetnik. Pogledajte Kanye i Kim – na početku sam ja bio jedini“, prokomentirao je Riccardo u intervjuu.
 
Riccardo TisciRiccardo je blizak s poznatim parom West

Dizajner je naglasio kako Kim nitko nije u početku prihvaćao, a on je s Kanyeom Westom od nje napravio modnu ikonu. Neosporna je činjenica kako je reality zvijezda promijenila svoj stil otkako je u vezi, odnosno u braku, s pjevačem. Njegove veze i prijateljstva u svijetu mode otvorila su Kim vrata pojedinih dizajnerskih kuća, a novi stilistički savjeti očigledno su upalili.

Sada je svaki dizajner želi odijevati. Mene nije bilo briga što su drugi mislili o Kim. Na početku, upoznao sam je zbog Kanyea kojeg poštujem, i meni se ona svidjela i postali smo prijatelji. Razapeli su me zbog toga. No, ja nisam mario. Riječ je o prijatelju. I kad su se odlučili vjenčati, mene su zamolili da ih odjenem. Rekli su mi 'Ti si uvijek bio uz nas, ti si bio pravi prijatelj'. Ako mi se netko sviđa, sviđa mi se, ako mi se netko ne sviđa, ne sviđa mi se“, objasnio je Riccardo.

Mija Dropuljić
Foto: Instagram

Objavljeno: 20.02.2015. u 17:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p