SVJETSKA MODA

Kako je ovog vikenda jedna torbica ukrala svu pažnju?

Paleta modnih imena prodefilirala je prvog vikenda njujorškog Tjedna mode!

Iza nas je prvi vikend najuzbudljivijeg modnog mjeseca u godini, a tradicionalno započeo je u New Yorku. Tako se ‘grad koji nikad ne spava’ pretvorio u pravu modnu oazu, ali i po prvi put ugostio neke od najznačajnijih dizajnerskih kuća. Fendi i Marni imale svoj njujorški debi, no ipak Fendijeva revija ona je o kojoj se ne prestaje pričati i to sve zbog – torbice.

Veliki Fendi veličanstvenom revijom proslavio je 25 godina postojanja čuvene Baguette torbice koja je definitivno obilježila modnu scenu. Riječ je o ‘it’ torbici koja je svojevrsni statusni simbol stylish žene, stilski imperativ koji baš nikad nije izgubio na sjaju. Sarah Jessica Parker, Grace Jones, Kate Moss, Kim Kardashian i mnogi drugi, nisu propustili prisustvovati ovoj velikoj obljetnici na čelu s Lindom Evangelistom koja je nosila reviju, odnosno istu zatvorila u glamuroznom ruhu. Naime, Evangelista je prošetala pistom zagrnuta u raskošni Tiffany & Co ogrtač, a u ruci je nosila skupocjeni Baguette model kreiran iznimno za ovu prigodu. Naime, torbica je u potpunosti ručni rad, a još uvijek nije poznato hoće li biti na prodaju ili je riječ o ‘muzejskom’ primjerku koji je tu kao naslijeđe i hommage brenda. Baguette model dizajnirala je 1997. Silvia Venturini, a iako je vrlo brzo postala jedna od najtraženijih, finalno ju je proslavila svima omiljena Carrie Bradshow čuvenom rečenicom „It’s not a bag, It’s a Baguette“.

Što se tiče same kolekcije, Kim Jones i Silvia Venturini udružili su snage s Macrom Jacobsom, već spomenutim Tiffanijem, Sarah Jessicom Parker i Porterom, a predstavljena kolekcija savršena je sinergija različitih estetika koje su nam donijele sexy i odvažan Fendi koji će poželjeti svaka žena. Ipak, Marc Jacobs oduševio je prepoznatljivim predimenzioniranim šeširima koji su apsolutno dominirali te donijeli dašak teatralnosti, a koji su bez greške popratili ostatak estetske vizije. Fendi je brend za žene koje vole naglasiti svoju siluetu, ali i eksperimentirati s oversizedom, istovremeno pomiriti klasiku s novim te beskompromisno uživati u baš svakoj kombinaciji!

U nastavku pogledajte još nekoliko favorita prvog vikenda Tjedna mode u New Yorku!

Foto: Fendi, Instagram, Youtube
Objavljeno: 12.09.2022. u 15:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p