SVJETSKA MODA

Kako se mijenjao stil popularne modne blogerice?

Stilska Evolucija: Young Sophisticates
Young Sophisticates 
Ukoliko ste jedni od onih koji pobožno prate modne blogove, Young Sophisticates Midhete Agić zasigurno nije prošao neprimijećeno ispod vašeg radara obzirom da se njegova vlasnica može podičiti stilskim izričajem koji će vas osvojiti na prvi pogled radi čega ćete biti primorani scrollati u povijest i pasti oči na kombinacijama iz prošlosti. Jedna od pionirki modnog bloganja s naših prostora, 25-godišnjakinja koja trenutačno živi i radi u Sarajevu, vješto kombinira različite komada, upečatljive uzorke, boje pa čak i stilove. Upravo iz tog razloga smatrali smo kako bi ova velika zaljubljenica u modu bila idealan kandidat za privođenje u našu Stilsku Evoluciju. Naravno, u nadi da će nam otkriti pokoji škakljivi detalj iz svoje modne povijesti, poneki eksperiment koji nije najspretnije ispao ili pak komade koje je nekoć uporno nosila, a sada ne bi odjenula niti u ludilu.
 
"Obzirom da sam u svijet bloganja „ušla“ poprilično laički, vođena nekom vlastitom intuicijom, a ne tada nametnutim trendovima, danas, tri godine poslije mogu reći da sam prošla neviđene transformacije u smislu odijevanja, ponekad se krećući iz krajnosti u krajnost. 2012 godina, godina kada sam počela  blogati, u svijetu je već bila označena kao ekspanzija modnih blogera, pa tek danas uviđam da sam zapravo bila sretnica što je baš u toj godini pokrenut i moj blog," prisjeća se Midheta svojih blogerskih početaka. 
 
Young Sophisticates2012. godina
 
"Obzirom da je 2012.godina bila godina pepluma i invazije maxi suknji, a istovremenom kako je to bio početak mog bloganja – čini mi se kako u tom momentu nisam mogla, a da ne padnem pod utjecaj tih sveprisutnih trendova. Iako sam danas miljama daleko od gore spomenutih odjevnih predmeta, zanimljivo mi je vidjeti na koji način sam nekada nosila stvari i kako sam se uopće u tom trenutku postavljala prema modi," govori poznata blogerica te nastavlja: "Generalno, nije postojala jedna riječ kojom bih tada mogla opisati svoj stil, prije bih rekla da sam onako laički, početnički svako jutro prelistavala objave modnih portala, crpeći svaku moguću inspiraciju i slijedeći neke od tada vodećih blogera u svijetu. Istovremeno, nisam toliko pažnje obraćala na fotografiju, moj ormar je prštao od različitih boja (za razliku od danas kada su sve te jarke boje gotovo u potpunosti maknute iz mog ormara) i generalno, sasvim sam sigurna da se danas ne bih osjećala dobro u komadima koje sam nosila te 2012. godine!"
 
Young SophisticatesPočetak 2013. godine
 
"U 2013 sam ušla već pomalo tražeći sebe i danas kad pogledam stvari koje sam nosila u tom trenutku, čini mi se kako sam već tada znala što želim, ali nekako sam morala proći kroz različite stilove, kako bih najzad „pročistila“ sebe. S jedne strane, početak 2013. godine kod mene je još uvijek bio pod velikim utjecajem 2012., trendovima koji su se prenijeli u novu godinu i nekim (još uvijek slatkastim komadima). Još uvijek sam nosila „boje“, vođena (vjerovatno) onim famoznim color-blocking trendom (čemu danas kažem jedno izričito ne) + trendom spajanja nespojivog (što je i danas veoma često u svom odijevanju)."
 
Young Sophisticatessredina 2013. godine
 
"Sredinom 2013 otišla sam u jednu sasvim drugu krajnost i u tom trenutku inspiraciju pronalazila u 60-im. Grunge je doživio veliki comeback, što je (kad sam pogledam unatrag) u tom trenutku bio jedan od ključnih momenata u izgradnji mog stila, obzirom da sam sve dotadašnje boje zamijenila crno-bijelim kombinacijama, ostavljajući po strani sve druge trendove i vjerovatno se pronalazeći u tim posve jednostavnim tonovima i krojevima."
 
Young Sophisticateskralj 2013. godine
 
"Krajem 2013. već sam bila zasićena svim do tada nametnutim trendovima, bojama, dizajnom i generalno modom, pa sam svemu tome pristupila poprilično buntovnički, ne osvrčući se u velikoj mjeri na ono što su nam svjetski dizajneri poručivali sa modnih pisti. Obzirom da sam u tom momentu imala jedan pixie-cut, kosa mi nije dozvoljava previše istupa u odijevanju (mada sam ih tu i tamo imala, I know...), pa mi se odijevanje svodilo na komade koji nisu pripadali niti jednom određenom stilu, više vođena vlastitom udobnošću, nego velikim trendovima. Već tada sam u velikoj mjeri prestala sa slijepim praćenjem trendova, nalazeći se negdje na pola puta od starta do onoga za što sam znala da želim nositi."
 
Young Sophisticates2014. godina
 
"2014. je bila brutalno filtriranje mog odijevanja gdje sam po strani ostavila svo ranije eksperimentiranje sa modom, trendovima i novostima. Tada, moj ormar je uglavnom bio „naseljen“ basic komadima, dosta suptilnijim bojama i ne tako (za mene) netipičnim stvarima. Crna i bijela su se ponovo uvukle u moje kombinacije (s ponekim, tu i tamo, bright-colored komadom), međutim, trend geometrije, simetrije i ravno krojene odjeće je već tada bio moj favorit koji se, eto, zadržao do danas."
 
Young Sophisticates2015. godina
 
"2015. se nastavila u crno-bijelim tonovima, oversized komadima i široko krojenim stvarima u kojima se, iskreno, najbolje osjećam. Nakon brutalne pomame za svjetskim trendovima, danas sam osoba koja se drži strogog street stila i 90% mojih kombinacija je, ništa drugo, do ulični minimalizam. Mnogo crne boje, apstraktnih printova, basic krojenih stvarčica i nonšalantno nabacanih komada – stvari su od kojih se danas ne odvajam i najzad su komadi u kojima se dobro osjećam," zaključuje Midheta Agić.
 
Tina Lončar
Foto: Young Sophisticates
Objavljeno: 20.05.2015. u 13:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p