SVJETSKA MODA

Kako se odijevaju američki studenti?

Odličan streetstyle blog krije se iza imena Campus Sartorialist

Dani kada su studenti s američkih koledža nemarno odjeveni trčali na predavanja sada su iza njih, a račune im je uvelike pomrsio modni bloger i kolega Robert Wainblat, čiji je streetstyle blog ovih dana prava top tema u svjetskim medijima.

Mladić, kojeg danas nazivaju Billom Cunninghamom sveučilišta Duke, stoji iza bloga Campus Sartorialist - uistinu šarolikog prikaza studentske mode s američkih, ali i inozemnih sveučilišta. Robert se s vremenom povezao s nizom fotografa i blogera diljem svijeta, pa tako posjetioci bloga danas mogu uživati u modnim izdanjima mlađe populacije sa svih strana svijeta. Campus Sartorialist na jednom mjestu okuplja 42 sveučilišta, od američkog Harvarda pa sve do singapurskog tehničkog sveučilišta.

"Svaka škola ima svoj modni kod," otkriva Wainblat, "a svrha stranice je nagraditi studente koji svako jutro uzmu djelić vremena da razmisle kako se predstavljaju svijetu". Da je stil mnogih od njih evoluirao oko ideje da će možda biti primijećeni i fotografirani, govore brojni studenti sa sveučilišta Duke, koji su, prema vlastitim riječima, postali mnogo samosvjesniji te se svakog dana uređuju u nadi da će ih netko fotografirati i njihovu sliku objaviti na internetu.

Blog Campus Sartorialist nije zaintrigirao samo novine i portale, već i začetnika streetstyle bloganja, Scotta Schumana, s kojim ova sve popularnija stranica dijeli jednu bitnu značajku - ime Sartorialist. Schuman je Wainblatu poslao mail u kojem zahtijeva promjenu imena njegova bloga, kako njegovi čitatelji ne bi dolazili u nedoumicu. Hoće li blog promijeniti ime ili ne, zasad još nije poznato, no sigurno je da se za ovim zanimljivim projektom podiglo mnogo prašine.


H.B.
Photo: Campus Sartorialist

Objavljeno: 24.08.2012. u 10:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p