SVJETSKA MODA

Kako treba izgledati naslovnica Vogue-a?

Forumaši se obrušili na najmoćniji modni magazin

Važno je biti mlad. I lijep. I mršav. I bijel, ali ovu posljednju karakteristiku ćemo nekako ignorirati. Na Livejournalu na temi Fashion je objavljena fotografija, točnije montaža svih elemenata potrebnih za jednu tipičnu Vogue naslovnicu.

U obzir su uzete sve naslovnice svih prošlogodišnjih izdanja ovog poznatog magazina i donesen je zaključak: naslovnicu bi trebali snimiti Inez & Vinoodh koji su prošle godine bili najčešće angažirani. Model bi bila Natasha Poly, po mogućnosti odjevena u Dolce&Gabbanu čiju odjeću smo najviše gledali u editorijalima. Prosjek godina koji osobe na naslovnici imaju mora biti 27.

     

Koliko god izgledalo i zvučalo bizarno, analiza jedne članice Livejournal zajednice je upravo takva. Najviše je zapanjio rezultat vezan uz prosječnu dob godina, ali imajte na umu da koliko god modeli bili mladi, celebsice ipak stare, a upravo su one posljednjih godina često na naslovnicama.

Kada vidite jednu po jednu naslovnicu možete reći kako su one lijepe ili manje lijepe, ali kada vidite sve te naslovnice spojene u jednu, nameće se samo jedna riječ- šokantno!

Svaki modni urednik ima svoje miljenike, a urednici Voguea pogotovo. O njihovoj moći se čak snimaju filmovi. Svjetski prosjek osoba koje nisu bijele rase na Vogueovim naslovnicama je 18%, ali u američkom izdanju ta brojka varira oko 8%.

 

Borina Kopčić

foto: Livejournal, Jezebel

Objavljeno: 10.12.2010. u 15:44
Tagovi: Vogue

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p