SVJETSKA MODA

Kampanja zabranjena zbog 'bolesno premršavih' modela

Fotografije modela ne odgovaraju standardima oglašavanja

Alessandro Michele osvojio je modni svijet u rekordnom roku unijevši u modnu kuću Gucci neki posve novi estetski zaokret. No, kako to obično biva kada se počneš penjati na ljestvici nižući uspjeh za uspjehom, novom se kreativnom direktoru talijanskog brenda ispriječila jedna nedaća. 

 
Naime, britanska agencija ASA, koja se bavi procjenom marketinških standarda, zaključila je kako su 2 fotografije iz Guccijeve kampanje za cruise 2016. kolekciju neprimjerene za "javnu konzumaciju". ASA je odluku o zabrani fotografija donijela zbog toga što prikazuje "bolesno premršave modele" te šalje pogrešnu poruku onima koji gledaju reklamu. Nakon spomenute odluke, oglasili su se iz stožera modne kuće te objasnili kako odluku smatraju neutemeljenom jer "se nigdje ne vide kosti" te kako je "procjena nečijeg zdravlja temeljena na subjektivnom promišljanju, a ne činjenici"
 
    
Ovo, naime, nije prvi puta da je ASA presudila protiv puštanja u javnost reklamne kampanje neke modne kuće. Nakon procjene zadovoljavaju li fotografije marketinške standarde, istu zabranu je ASA stavila i na reklamne fotografije Saint Laurenta zbog, također, "premršavog modela", a zabranila je i fotografiju Toma Forda na kojoj je Cara Delevingne izgledala "nedolično" zbog golotinje.
 
T.L.
Foto: Gucci
Objavljeno: 08.04.2016. u 11:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p