SVJETSKA MODA

Kanye, uvijek si bio promašaj! Sad se to napokon i vidi!

Revija Yeezy 4 šokirala nehumanim uvjetima
Kanye West Yeezy 4

T
ko bi rekao da je Kanye West sa svojim Yeezyjem doživio čak četvrtu sezonu? Započeo je New York Fashion Week, a kao i prijašnjih sezona, Kanye je otvorio novu modnu priču novom Yeezy kolekcijom koja je predstavljena na tajnoj lokaciji u srijedu 08. rujna. 

Štošta toga možemo misliti o Kanyeu, no jedno je sigurno – on jednostavno nije talentiran za dizajniranje. Koliko god se trudio da njegov (nepostojeći) dizajnerski talent napokon izbije na vidjelo, to se nikad neće dogoditi. Kanye ima brojnih talenta, no talent za dizajniranje jednostavno nema.
Kanye West Yeezy 4
No, zbog toga Kanye ima dobre veze, utjecajne prijatelje i moć društvenih medija zbog kojih već sezonama možemo čitati hvalospjeve na račun njegovih nude bodyja i neshvatljivih najlonki. Sustavne i promišljene kolekcije? Da, kako i ne bi bile kad su se većinom sastojale od par komada istih boja. No, jedno se mora priznati – Kanye je znao upakirati loš proizvod s upečatljivim celofanom i mašnom koja je to sve držala na okupu. Ali, ove sezone njemu tako potrebna prezentacija, koja uvijek zamaže oči modnoj publici, je bila potpuno promašaj. I upravo zbog toga je Kanye napokon dobio one naslove koje njegove dizajnerske ruke zaslužuju – debakl!

Kanye West Yeezy 4

Posjetitelji sve do samog dolaska na lokaciju nisu znali gdje će se ovosezonski Yeezy održati. Kanye je odabrao Franklin D. Roosevelt Four Freedoms park, a revija je očekivano kasnila. U New Yorku je tijekom dana vladala nesnošljiva vrućina, a sudeći prema kratkim videima i komentarima brojnih novinara i urednika, manekenke su bile u nehumanim uvjetima. Na koncu se dogodilo da su modeli jedva hodali na pisti, a mnogi od njih su od vrućine odlučili zanemariti Kanyeove direkcije te su sjedili na travi potpuno iscrpljeni u iščekivanju potrebnih boca vode. Gosti su bili šokirani, a mnogobrojni statusi, poput onih koji pozivaju na bojkot, preplavili su internet u kratkom roku.

Kanye West Yeezy 4
Kanye West Yeezy 4
O samoj kolekciji se malo toga ima za reći jer budimo realni – u malim nijansama se razlikuje od Kanyeovih prošlosezonskih nude plejada koje ionako nosi samo njegova žena Kim i ostatak Kardashian/Jenner klana. Vjerojatno jer to moraju.

Kanye West Yeezy 4
Napokon su brojni mediji progovorili o Yeezy debaklu, prozivajući ne samo samog Kanyea nego i adidas pod kojim on i stvara. No, Vogue i dalje drži leđa Kanyeu – gomila najavnih teasera za reviju i neobjektivni izvještaji ono su što je ostalo od časopisa koji je nekoć imao svoj stav i hrabrost. Danas hvale dizajnera koji to nije. I koji ne mari za nikog osim za sebe. Bravo!

Mija Dropuljić
Foto: Getty Images, Instagram
Objavljeno: 08.09.2016. u 11:23

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p