SVJETSKA MODA

Kate Moss u ulozi modne urednice

Slavna manekenka na novom angažmanu u britanskom Vogueu

Nakon što je pokorila gotovo sve modne piste svijeta i bila zaštitnim licem većine renomiranih modnih brandova, čini se da je bilo pitanje trenutka kada će britanska manekenska zvijezda Kate Moss zakoračiti u svijet modnih urednica.

Tu joj je priliku pružila glavna urednica britanskog Voguea, Alexandra Shulman, koja je supermodela angažirala na najnovijem broju Vogue UK-a. Kate je tako dobila titulu 'contributing editor' i na toj poziciji stilizirala editorijal s Dariom Werbowy, inače licem s naslovnice Vogueova izdanja za ožujak.

Surađujući s bliskim prijateljima, Mertom & Marcusom, Kate je lijepu Dariju zamislila u njoj omiljenom rock-chic izdanju. Povodom snimanja, Alexandra Shulman otkrila je da je Kate sudjelovala u svakoj fazi kreiranja ovog modnog editorijala; počevši od izrađivanja mapa s inspiracijom, preko biranja odjeće, pa sve do namještanja Darijinih modnih dodataka na samome snimanju. Osim toga, u svom prepoznatljivom duhu, divlja Kate izvela je Dariju u noćni provod već na kraju prvog radnog dana.

 

H.B.

photo: Vogue UK

 

Objavljeno: 04.02.2014. u 09:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p