SVJETSKA MODA

Kendall Jenner iskreno progovorila o svojoj karijeri i izazvala bijes javnosti

Lavina burnih reakcija snašla je poznatog modela
Kendall Jenner u prošloj je godini proglašena najbogatijim modelom na svijetu, ali prema posljednjoj izjavi poznate članice Kardashian klana, nameće se pitanje da li je taj status postigla zahvaljujući mukotrpnom trudu i neprestanom radu ili pak slavnoj obitelji.

Kardashiane možete voljeti ili mrziti, no o njima zasigurno znate barem nekoliko crtica. Fenomen današnjeg društva te neizbježna pojava koja je odlično unovčila vlastite mane i na temelju njih izgradila carstvo na kojem im mnogi danas zavide i čiji recept uspjeha previše njih pokušava ponoviti. Tako nekako bih najjednostavnije opisala veliku obitelj Kardashian čiji svaki član ima itekako težak bankovni račun i izuzetno veliku medijsku prisutnost. Jedna od njih je i Kendall Jenner, 22-godišnji model koji je do prije nekoliko godina bio na crnoj listi svih dizajnera, ne bi li upravo to stilistica i urednica Love magazina Katie Grand, u suradnji s dizajnerom Marcom Jacobsom, iskoristila i lansirala Kendall u sam vrh modelinga. Šok se prodaje, golotinja još više. Tako je Kendall 2015. godine prošetala revijom Marca Jacobsa kao relativno neiskusan model i donekle nepoznato ime i preokrenula tok cijelog svog života. Pa opet, za nekog tko je imao relativno težak start zahvaljujući (tadašnjem) negativnom statusu kontroverzne obitelji, ovih je dana dala izjavu koja je šokirala cijelu modnu industriju, a posebice kolegice modele.


U svega nekoliko sati proizašlo je stotine tisuća komentara i reakcija na društvenim mrežama mnogobrojnih poznatih manekenki, dizajnera i ostalih slavnih osoba prozivajući Kendall narcisoidnom i privilegiranom. Dati si za pravo spoticati drugima njihov težak rad i veliki trud kako bi lansirali vlastite karijere znajući da je njena karijeru tu gdje i je jedino zahvaljujući poznatoj obitelji te se hvaliti s prilikama o kojima druge tek sanjaju a ona ih odbija bez previše razmišljanja, rezultiralo je bojkotom i čak dizajnom naizgled benignog T-shirta sa fotografijom modela koji spava u backstage-u. "Bitch do you know how it feels? " majica je koja je danas ugledala svijetlo dana, a iza koje stoji poznata manekenka Magdalena Frackowiak, postala je hit koji mnogi priželjkuju i u svom ormaru. Ne radi posebnog dizajna, no radi kolektivne osvještenosti i solidarnosti.


U međuvremenu je Kendall povukla izjavu pravdajući se kako su joj riječi bile izokrenute i kako krivo shvaćena, no što joj drugo preostaje nakon takvog fijaska. Uostalom, teško je krivo shvatiti jasno citiranu pisanu izjavu koja je u tom trenu trebala biti odvažna i kul, a u srži nije ništa više no bahato razmišljanje nekoga kome je sasvim svejedno hoće danas sutra raditi. Ipak je bankovni račun težak, a kolača na stolu uvijek ima.
Foto: Instagram
Objavljeno: 24.08.2018. u 14:22

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p