SVJETSKA MODA

Kendall Jenner proglašena modnom ikonom dekade

A ima tek 21 godinu
Kendall Jenner modna ikona
N
epobitna je činjenica kako je Kendall Jenner već neko vrijeme na modnom tronu. Nosila je revije vodećih svjetskih dizajnerskih kuća, krasila naslovnice najvažnijih modnih časopisa, a nabrojiti za koje je sve modne kampanje bila zaštitno lice, trebalo bi nam neko vrijeme. Ne može se zanijekati kako je posljednjih godina postigla mnogo toga i ostavila svoj trag. No, koliko god smo realni oko tih činjenica, tako trebamo biti realni i oko jedne – proglasiti Kendall Jenner modnom ikonom dekade je ipak pretenciozno. I matematički gledano suludo.

Naime, The Daily Front Row održat će svoj godišnji Fashion Media Awards show početkom rujna, a jedna od sretnih dobitnica nagrade Modna ikona dekade upravo će ići u ruke mlade i uspješne Kendall Jenner. Ako na tu odluku gledamo iz čisto matematičke računice, Kendall je prije deset godina imala svega 11 godina. Koliko se dijete od 11 godina zanima za modu? Koliko dijete od 11 godina ima uopće percepciju mode?

Kendall Jenner modna ikona
Posve je jasno kako je ova odluka izazvala mnogobrojne reakcije, a sve one aludiraju na nemogućnost da netko u dobi od 21 godinu možete biti Modna ikona dekade. Nebitna je činjenica kako je Kendall doslovno poharala modni svijet, a samo prošle godine je prema Forbesu zaradila 10 milijuna dolara te tako dospjela na treće mjesto najbolje plaćenog modela. Kendall Jenner je definitivno ime na svjetskoj modnoj sceni, ali tek unatrag par godina. Njena uspješna modna dekada je još uvijek čeka.

M.D.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 31.08.2017. u 11:35
Tagovi: kendall jenner

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p