SVJETSKA MODA

Kim Jones imenovan je novim kreativnim direktorom kuće Fendi!

Službeno je! Karl Lagerfeld i talijanska modna kuća dobili su nasljednika
Nakon smrti Karla Lagerfelda, naveliko je započela rasprava o nasljednicima u dvije kultne modne kuće - Chanel i Fendi. Nakon brojnih špekulacija, mjesto kreativne direktorice francuske kuće imenovana je Virginie Viard, njegova dugogodišnja suradnica i desna ruka za koju je čitava modna zajednica bila uvjerena kako može biti dostojna i dosljedna zamjena. Ipak, za talijansku kuću Fendi na čijem je čelu Lagerfeld bio više od 55 godina, moglo se samo nagađati.

Pripadnici modne industrije ne prestaju pokazivati oduševljenje s novoodabranim kreativnim direktorom i jednim od najperspektivnijih dizajnera današnjice. Kim Jones, koji je posljednje dvije godine na čelu modne kuće Dior za mušku diviziju, na svoj životopis sad će pridodati i titulu kreativnog direktora kuće Fendi.



Rame uz rame sa Silvijom Venturini Fendi, kako je to prije činio Karl Lagerfeld, Jones će stvarati nove kolekcije i u ovaj kultni talijanski brend unijeti vlastitu viziju. Naime, prema riječima Bernard Arnaulta, izvršnog direktora LVMH Moët Hennessy konglomerata, vjeruju kako će upravo Kim Jones biti sjajna nova karika koja će u Fendi unijeti modernost i smjelost kakvu smo navikli viđati u kolekcijama koje je stvorio za Dior Men.



Jonesova prva ženska kolekcija za Fendi za jesen/zimu 2021/22 debitirat će na milanskom tjednu mode u veljači. Ovo će biti njegova prva ženska kolekcija, a ako je suditi prema njegovom dosadašnjem radu, očekivanja su velika.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 09.09.2020. u 09:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p