SVJETSKA MODA

Kim Kardashian West kao nova američka prva dama

Editorijal za Interview Magazine
Kim Kardashian West Interview
R
ujanska izdanja svjetskih časopisa ubrajaju se u ona najvažnija. A čini se da za ovu godinu imamo it cover koji je podigao prašinu i uzbudio mnoge. U pitanju je rujanski cover Interview Magazinea koji je za naslovnicu odabrao Kim Kardashian West i njenu kćer North West.

Naravno, nije ovo prvi put da se Kim Kardashian West nalazi na naslovnici određenog časopisa. Svi se sjećamo sad već legendarne Vogue naslovnice koja je izazvala mnogobrojne reakcije. Na neki način možemo reći da je taj editorijal Kim dao zeleno svijetlo i otvorio joj mnogobrojna vrata.

 

A post shared by Interview Magazine (@interviewmag) on


U fantastičnom novom editorijalu, kojeg potpisuje ni manje ni više nego Steven Klein, Kim Kardashian West utjelovljuje, kako je Interview napisao, „novu američku prvu damu“. 36-godišnja Kim utjelovljuje Jackie Kennedy Onassis u stylingu nadahnutim eri 60-ih, s upečatljivom frizurom, bisernim naušnicama i ogrlicom i elegantnim rukavicama.

 

A post shared by Interview Magazine (@interviewmag) on


Kao što se moglo i očekivati, ova naslovnica je izazvala burne reakcije i komentare koji su se okomili na titulu „nove američke prve dame“ pitajući se s kojim pravom je Kim dobila tu titulu. Kako Interview objašnjava Kim je neshvaćena i podcijenjena, ali fascinantna, no očigledno njihovo oduševljenje ne dijele svi. Koje god mišljenje imali o Kim Kardashian West, jedna činjenica ostaje – u pitanju je upečatljiv i lijep editorijal s majstorskim potpisom fotografa Stevena Kleina. Naslovi i titule su marketinški trik. Često ne treba dodatno analizirati nego samo uživati u lijepim fotografijama. Ipak je u pitanju „samo“ cover i editorijal jednog časopisa.

M.D.
Foto: Instagram @interview magazine
Objavljeno: 29.08.2017. u 10:27

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p