SVJETSKA MODA

Kolekcija kao poruka uspjeha

Proenza Schouler proljeće 2013.

Uvidom u poslovne knjige modnog dvojca Proenza Schouler, one Lazara Hernandeza i Jacka McCollougha, jasno se može konstatirati kako se radi o poduzetnim kreativcima koji su uspjeli nemoguće - preživjeti recesiju u plusu, ali i stvoriti carstvo neodoljivih torbica i haljina za kojima luduju zvijezde s A-liste (Mary-Kate Olsen, Kirsten Dunst, Leighton Meester samo su neka od imena).

Otvaranjem velebnog prodajnog prostora na Aveniji Madison, u samome srcu Manhattana, zapečatili su svoje mjesto među modnom aristokracijom, a njihova kolekcija za proljeće/ljeto 2013. jedna je od dojmljivijih u povijesti stvaranja ovih kreativaca. Intenzivnog kolorita, stvorena iz jednog od njima najdražih materijala - kože pitona, i itekako intelektualno nabijena, oda je modernoj mladoj ženi koja obožava promišljati o svakome detalju garderobe.

Laserski rezana koža pretvorena je u trendovske komade, i to u bojama koje dozivaju ljeto, dok je slaganjem višebojnih komada kože i geometrijskih oblika stvoren dojmljiv patchwork kojeg su momci provukli kroz većinu kolekcije.

Geek-chic pretenciozan je opis onoga što je modna kritika vidjela na pisti, a za potpuni pregled kolekcije valjalo bi pomno secirati svaki komad jer se zaista radi o jedinstvenoj viziji koja je utočište pronašla u iznimnoj izradi dostojnoj vrtoglavih cijena.  Europski recept za američki uspjeh - moto je kojeg New York itekako dobro poznaje pa tako i momci Proenze Schouler.

 

Marko Banjavčić

Objavljeno: 13.09.2012. u 20:14

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p