SVJETSKA MODA

Kolekcija kao stvorena za sve romantične duše

Baby-doll haljinice i duh 60-ih imperativ su sljedeće modne sezone
Bilo da je riječ o čestim kritikama na račun dizajnera kako su njegove kreacije zadivljujuće, ali vrlo skupe i često neprimjerene za stvarni svijet zbog njegove pretjerane ljubavi prema bogatom ukrašavanju, ili se pak radi o primoranoj odluci zbog okrutnog kapitalizma, no modni svijet je dobio još jednog haute couture pobornika koji je očito odlučio malo smanjiti svoj modni doživljaj. 

Jednostavnije rečeno, Giambattista Valli, na opće oduševljenje mnogih njegovih miljenika, pridružio se vojsci ready-to-wear dizajnera i time (konačno) približio svoje visoko pozicionirane modne zvijezde 'običnim' smrtnicima. Kako Miuccia Prada ima Miu Miu, Donatella Versace Versus, tako sada i Giambattista Valli ima – Giambu. A kao što je to obično slučaj s potomcima originalnih linija, tako i tek rođena Giamba vrvi dizajnerovim stvaralačkim genima. Ženski šarm, naglasak na pin-up linijama i ponovno izražena ljubav prema ukrašavanju... Cijela kolekcija na sebi definitivno nosi veliki transparent s natpisom - Giambattista Valli. Ono što je novo u njegovom stvaranju, naglasak je na mladost koji gotovo prelazi u opsesiju. Do mladenačke vibre došao je preko ženskih čarapa na bijele točkice i visokim platformama čije pete su ukrašene kristalima, kao i dodacima poput okruglih ružičastih sunčanih naočala i naglašenim eyelinerom na kapcima modela čime je fino definirao duh 60-ih. No, takva poruka nije se mogla iščitati samo u detaljima, već se je protezala kroz cijelu kolekciju: baby-doll haljinice, trapez linije od kojih su neke ukrašene cvjetnim printevima, dok su druge na sebi nosile naglašene vezane, gotovo etno, detalje. A za malo ozbiljniji dojam, pobrinule su se crne slojevite haljine i fino donje rublje koje se je naziralo kroz transparentne siluete.

Izgleda kako je Giambattista konačno pronašao savršenu ravnotežu između romantičnih dekorativnih ukrasa i funkcionalnosti. Pridodamo li tome još i činjenicu kako je njegova bujna estetika konačno svedena na pristupačniji cjenovni rang, svatko tko je pobornik Vallijevog ženstvenog i romantičnog dizajnerskog potpisa, konačno je dočekao svoj dan.
 

 
 
I.K.
 
photos: Giambattista Valli Facebook
Objavljeno: 20.09.2014. u 19:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p