SVJETSKA MODA

Kolekcija naočala stvorena za sve obožavatelje Davida Bowieja

David Bowie kao ultimativna inspiracija
Iako su prošle gotovo četiri godine od odlaska jedne od najvećih glazbenih ikona svih vremena, David Bowie nastavlja inspirirati glazbeni, kulturni pa i modni svijet. Tako je španjolski brend sunčanih naočala Etnia Barcelona predstavio novu kolekciju sunčanih naočala i tako dodijelio još jedno u nizu od posthumnih priznanja neprežaljenom umjetniku.

David Bowie kolekcija fokusirana je na njegova dva obožavana alter-ega iz različitih faza stvaranja; Ziggy Stardust iz glam-ere sedamdesetih i opskurni The Thin White Duke koji je do danas ostao kulturno-povijesni fenomen o kojemu se često raspravlja. Ziggy Stardust modeli inspirirani su najpoznatijim outfitima koje vezujemo uz lik Ziggyja, a koje je David Bowie nosio na turnejama The Rise and Fall of Ziggy Stardust i Aladdin Sane. Osim karakteristične i prepoznatljive palete boja, krase ih kockasti okviri s Barberini plavim lećama koje je Bowie u tom razdoblju intenzivno nosio, baš kao i nezaobilazna Stardustova munja koja krasi svaki par naočala pojedinačno.



Očekivano, The Thin White Duke modeli mnogo su suptilniji i elegantniji; tanki metalni okviri s lećama u ružičastoj, crnoj ili plavoj boji podsjećaju na naočale koje je David Bowie nosio u filmu The Man Who Fell to Earth ali i na naslovnici Rolling Stonesa iz 1976. Zamaglite leće vlastitim dahom i kondenzacija će otkriti munju koja krasi cover planetarno popularnog Aladdin Sane albuma. Kolekcija je limitirana, a svi modeli dostupni su u dućanima i na web shopu Etnia Barcelone.


Foto: Etnia Barcelona, Instagram
Objavljeno: 20.11.2019. u 11:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p