SVJETSKA MODA

Kolekcija za odvažne

Alexander Wang proljeće 2013.

U vrijeme recesije kada i najjači modni igrači pažljivo tapkaju oko svakog potencijalnog kupca, a dizajneri strepe nad prodajom svoje posljednje kolekcije, najbolje rezultate pokazuju kuće čiji se dizajn bazira na nosivim i kvalitetnim komadima u koje će uložiti svaka platežno sposobna žena.

Čar dizajna Alexandera Wanga upravo leži u činjenici da njegova odjeća izvrsno funkcionira na djevojkama od 18 godina, kao i na poslovnim ženama koje su u potražnji za kvalitetnim komadom odjeće koji mogu nositi od jutra do večeri.

Neokrunjeni kralj sportskog chica u novoj se kolekciji pozabavio dekonstrukcijom i eksperimentiranjem s volumenom. Od strogo krojenih bijelih košulja/haljina, kožnih jakni u mekim pješčanim tonovima, pa sve do koktel haljina, Wang je pokazao svu čar precizne dekonstrukcije koja je naglasila njegovo krojačko umijeće.

Obična majica sada izgleda kao futuristički bejzbol dres, a kratke hlačice su povezane u jedno cjelinu pomoću plastičnih prozirnih umetaka. Uzbuđenje je izazvala serija avangardnih koktel haljina koje su modelima prijanjale poput druge kože. Efektno spajanje različitih elemenata u jedinstvenu cjelinu omogućeno je uporabom gotovo nevidljivog flaksa, koji stvara optičku varku nagog tijela koje se zavodljivo kreće ispod precizno izrezanih traka. U skladu s futurističkom notom kolekcije, revija je zatvorena sa setom haljina koje su obasjane neonskim svjetiljkama. Dostojan završetak za dizajnerski trijumf  Alexandera Wanga.

A.P.

 

Objavljeno: 09.09.2012. u 20:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p