SVJETSKA MODA

Koliko zarađuju muški modeli?

Forbes objavio listu najbolje plaćenih muških modela

Manekenstvo je jedno od rijetkih zanimanja u kojem žene zarađuju više od muškaraca. Djevojke će za jedan dan snimanja dobiti i po nekoliko tisuća eura (ovisi o statusu i angažmanu), dok se dečki moraju zadovoljiti sa znatno nižim iznosima. Svijet mode i ljepote postoji radi žena koje su najveći kupci svih ponuđenih proizvoda te je sasvim logično da muškarci u ovom slučaju sjede na suvozačevom mjestu. Dečki s ove liste zajedno su uprihodili oko 8 milijuna dolara, dok su njihove kolegice u protekloj godini zaradile preko 80 milijuna dolara.

Listu zarade predvodi Sean O'Pry sa zarađenih 1,5 milijuna dolara. Ako mislite da je ovaj iznos velik, samo vas podsjećamo da žensku listu predvodi Gisele sa zaradom od čak 42 milijuna dolara. 24-godišnji Sean pojavio se u kampanjama za Calvin Klein, Versace, D&G, Michael Kors i Ralph Lauren. Ovog ljepotana mogli ste vidjeti u Madonninu spotu „Girls Gone Wild".

Drugo mjesto drži prezgodni David Gandy (33) sa zaradom od 1.4 milijuna dolara.

Treće mjesto pripalo je zaštitnom licu Giorgija Armanija, mlađahnom Simonu Nessmanu sa zaradom od 1.1 milijun dolara.

U top 5 muških modela još se nalaze i i Arthur Kulkov (950 tisuća dolara) te Noah Mills sa zaradom od 740 tisuća dolara.

 

Photo: Giorgio Armani, D&G, Viktor&Rolf, Antony Morato

 

Objavljeno: 09.10.2013. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p