SVJETSKA MODA

"Kopije mojih tenisica izgledaju vulgarno"

Isabel Marant progovorila o kopiranju njezina dizajna

Dugoj listi kopiranja modnih proizvoda koju su nekoć predvodili Gucci, Chanel, Hermes i Louis Vuitton, pridružilo se još jedno ime; francuska dizajnerica Isabel Marant svijet je zaludjela s tenisicama s visokom skrivenom potpeticom, modelom koji je danas jedan od najkopiranijih modela cipela u svijetu.

Marant je pokrenula trend koji ne jenjava; ako pogledate proljetne kolekcije brojnih high street ali i dizajnerskih kuća, pronaći ćete barem dva modela tenisica s povišenom potpeticom.

U intervjuu koji je nedavno dala za britanski Telegraph, Marant je izrazila nezadovoljstvo kopijama koje su preplavile tržište: „Kopije mog „Beckett" modela tenisica izgledaju jako vulgarno, dok original uopće nije takav" - izjavila je.

Marant nije zadovoljna ni s mučnim rasporedom koji nameće modna industrija i pritom od dizajnera zahtijeva velik broj kolekcija godišnje: „Osjećam se kao mašina koja izbacuje komade odjeće". Svoju modu opisuje kao dnevnu i nosivu naglašavajući kako na tržištu ne postoji velik broj takvih brandova. Večernju odjeću prezire te smatra kako bi svaka žena bolje izgledala u pripijenim trapericama, običnoj majici i dobrim štiklama, nego u nekoj puf haljinici kakvu sugerira većina dizajnera.

 

Photo: Vogue/Isabel Marant

Objavljeno: 12.03.2013. u 18:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p